YENİ RİZESPOR STADINA BAŞBAKANIN İSMİ VERİLECEK

Çaykur Rizespor'un yeni stadında hazırlıklar son aşamaya yaklaşırken, stadın ismi belirsizliğini koruyor.

Ç.Rizespor kulübü Başkanı Halim Mete, yeni stadın sezon başlangıcıyla birlikte açılacağı günün tarihini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceğini söylerken stadın ismiyle ilgili konuyada değindi.

Yeni stadın ismi ile ilgili olarak, şehirde başbakanın isminin dolaştığını söyleyen Mete, "Ayrıca Belediye meclisinden başbakanımızın ismiyle ilgili karar çıkmasını bekliyoruz. Yönetim olarak ta stada başbakanımızın isminin verilmesini istendi. Fakat bu konuda kararı başbakanımız verecek. Şayet başbakanımızın ismi stada verilirse isminin altına, satın alabilecek önemli bir kurum varsa yine başbakanımızın oluruyla o isim de oraya verilebilir. Eğer, başbakanımız isminin verilmesini istemezse başka bir isim de verilebilir. Bunun çalışmaları yapılıyor. Başbakan Erdoğan bu konudaki kararını bize ve belediye başkanına henüz bildirmedi. Biz Rizespor’un geleceğini garantiye almak ve kaynakları nasıl paraya çevirebiliriz ve Rize’ye yararlı hale getirmenin çalışmasını yapıyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada isim tartışmalarına son noktayı koyarak stadyumun isminin "Recep Tayyip Erdoğan Stadı" olacağını açıkladı.

Bakırcı yaptığı açıklamada, “Rize’ye modern bir spor tesisi kazandırmak için Rize Belediyesi olarak bu projeyi biz hazırladık. Rize Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Yeni tesis bittiğinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü mevcut Rize Atatürk Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu araziyi bize devredecek. Biz de bunun karşılığında yeni tesisleri Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredeceğiz. Yeni tesisler Halim Mete başkanlığında kurulan Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılıyor. Bunun karşılığında ise bize devredilecek arazide büyük bir alışveriş merkezi ve otel inşa edecekler. Buradan elde edecekleri tüm geliri ise Rize’ye yatırım olarak aktaracaklar. Şuanda projenin sahibi Rize Belediyesi'dir. O nedenle isim hakkı da bize attir. Eğer başbakanımız olmaması yönünde ısrar etmez ise yeni tesisin adı 'Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu' olacaktır” dedi.