YAYLACILARSPOR: 2 - ÇAYELİSPOR: 7

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nin 4. haftasında B Grubu takımlarından Çayelispor, deplasmanda karşılaştığı Yaylacılarspor'u 7-2 mağlup etti.

Rize 1. Amatör Küme B Grubu 4. hafta maçında Çayelispor, deplasmanda karşılaştığı Yaylacılarspor’u 7–2 gibi farklı bir skorla hezimete uğrattı.

İyidere Stadında oynanan maçta zayıf rakibi karşısında ilk yarıyı zorlanmadan 2–0 ile önde kapatan Çayelispor, ikinci yarının başında yediği iki şok golle durumun beraberliğe gelmesinden sonra silkelenip kendine geldi ve maçı, tecrübesini de konuşturarak 5 golle daha 7–2 gibi farklı bir skorla bitirmesini bildi.

Maç sonu bir açıklama yapan Çayelispor Teknik Direkörü Kenan Osma; "Çayelispor futbol takımı gün geçtikçe birbirine alışıyor. Takım olma yolunda ilerliyor bugün oyunun belli bölümlerinde göze hoş oyun sergiledik. İlerleyen haftalarda oyun üstünlüğü 90 dakikaya yayacağız. Bu galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Çayelispor Kulüp Başkanı Mustafa Baltacı ise yaptığı açıklama önemli mesajlar verdi. “Takımımız bizim arzuladığımız ölçütte lige henüz hazır değil. Bizim yerimiz de aslında burası değil. Fakat bazı şanssızlıklardan dolayı bu amatör ligdeyiz. Maçın ilk yarısında iyi idik. Çok gol kaçırdık. İkinci yarının başında sendeledik fakat uyanmamız devin uyanışı gibi oldu ki bu yarında 5 gol peş peşe bulduk. Oyuncularımı alınlarından öpüyor ve kutluyorum. Maç sonlarında gerek yazılı ve gerekse görsel medyada eleştiriler oluyor. Bu eleştiriler olmasın demiyoruz. Eleştiri olacak tabii ki. Biz istiyoruz ki eleştiriler yapıcı yol gösterici olsun, kırıcı olmasın. Yanlışları deyip bizim daha iyi yerlere gelmemiz için yapılması gerekenleri sıralayanların başım üstünde yeri var. Bu böyle yapılırsa gerek biz yöneticiler ve gerekse teknik heyet ve en önemlisi futbolcu kardeşlerimizin moral motivasyonları maksimuma ulaşıp tavan yapacaktır. Bu ideal tabloda hepimiz mutlu olcağız. Amacımız zaten bu değil mi? Genç kardeşlerimizi oynatmamız için yapılan eleştirilere hak veriyorum. Gönül isterdi ki hep ve daha çok geç oynatalım. O genç kardeşlerimin bu sene üniversite sınavları var ve o sınav onlar için daha önemli. Lig uzun bir maraton sabırlı olalım; göreceksiniz ileriki maçlarda oynayacaklar. Takımda taşlar yerine henüz oturmadı. Amacımız biz yöneticiler olarak zamanımızın çoğunu inanın evimizden çok Çayelispor’umuza karşılıksız bir sevda ile veriyoruz. Çünkü biz Çayeliliyiz ve hizmet adamıyız. Onun için buradayız ve en iyisini yapmak da bizim boynumuzun borcudur. Takımızı maçlara gelerek ve destekleyerek 12. adam rolünü en iyi şekilde gerçekleştiren taraftarlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu kurban bayramı Çayelispor ve Çayeli halkı olarak çift bayram olarak kutlanacak. Onun müjdesini veriyorum. Tesislerimizin temeli atıldı ve resmi temel atma törenini de siz değerli Çayeli halkı ile hep beraber bayramdan sonra şölen havasında yapacağız. Bu Çayelispor’un kurulduğu 1949 yılından bu yana gelmiş geçmiş en büyük bir olaydır ve 61 yıllık tarihi için bir milattır. Bizi izlemeye devam edin diyorum. Göreceksiniz sonu hepimiz için mutlu bir tablo olarak gerçekleşecektir."