RTEÜ'nün öğrenci sayısı artmaya devam ediyor

Bu yıl 3 bin 65 yeni öğrencileyle birlikte toplam öğrenci sayısının 18 bini bulduğunu söyleyen Karaman, tercih edilmeyen hiçbir programlarının olmadığını söyledi.

2021/2022 Akademik yılının hem RTEÜ için hem de Yüksek Öğretim Camiası için hayırlı bir yıl olmasını dileyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Umarım pandemi ile gerçireceğimiz son akademik yıl olur ve umarım bundan sonra normal eğitim hayatına başlarız” dedi.

BU YIL 3 YENİ BÖLÜM DAHA AÇILDI

2006 yılında kurulan üniversitelerinin 15. Kuruluş yılını kutladıklarını belirten Rektör Karaman, “15 fakültemiz, 3 yüksek okulumuz, 6 meslek yüksek okulumuz, 17 araştırma merkezimiz ve bir de lisans üstü eğitim yapan enstitümüzle hizmet veriyoruz. 15 fakültemiz içinde yer alan Eczacılık Fakültemiz henüz aktif değil. Yeni fakülte henüz açmayı düşünmüyoruz ama fakültelerimiz içinde her yıl yeni bölümler açıyoruz. Örneğin bu sene Mimarlık ve tamamen İngilizce eğitim yapan Ululaslararası İlişkiler bölümü ile havalimanımızın açılacak olmasından dolayı Yer Hizmetleri bölümlerini açtık.” dedi.

2 BİN 60 PERSONEL 18 BİN ÖĞRENCİ

Rektör Karaman RTEÜ’de 148 diploma programı bulunduğunu söyleyerek, Üniversitenin kadro yapısı hakkında da bilgi verdi. Karaman, “Bin 234 tane akademik personelimiz bulunuyor. Bu personellerimizin 102’si profesör, 126’sı doçent, 285’i doktora eğitim üyesi olmak üzere 517’si ünvanlı hoca, diğerleri de öğretim ve araştırma görevlisi olarak hizmet veriyor. Diğer memur ve çalışanlarımızla birlikte üniversitemizde 2 bin 60 personel görev yapmaktadır.” dedi.

RTEÜ’nün 2 yıllık programlarında 4 bin 500 ön lisans öğrencisi bulunduğunu belirten Karaman, “4 yıllık lisans programlarımızda 11 bin 200 lisans öğrencimiz, bin 300 yüksek lisans öğrencimiz ve 230 doktora programlarımızda öğrencimiz bulunuyor. 47 farklı ülkeden uluslar arası öğrencilerimiz de bulunuyor. Böylece yaklaşık 18 bin öğrencimiz var. Ülkemizin her ilinden öğrencimiz bulunuyor ama iller bazında tabii en fazla öğrenci Rizemizden var. Ardından Trabzon geliyor.” dedi.

EK YERLEŞTİRMELER BAŞLADI

14 Ekim tarihi itibariyle Üniversiteler için Ek Yerleştirme Tercihlerinin başladığını hatırlatan Rektör Karaman, “Bu yıl üniversite kontenjanları boş kaldığı için puanlar aşağıya çekilmişti. Yani 2 yıllık programlar için 150 olan baraj 140’a, 4 yıllık programlar için 180 olan baraj 170’e indirilmişti. Ek Yerleştirmeler ile 140 ve 170 barajında olan öğrenciler ÖSYM’nin sisteminden başvuru yapabilirler. Üniversitemizde yaklaşık 600 boş kontenjan vardı. Bu sayının birazı önceki Ek Yerleştirmede dolmuştu, bu yerleştirme ile de boş kalan kontenjanlarımızın sayısının daha da azalacağını öngörüyoruz.” dedi.