RİZELUYUM etkinliği öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü

'RİZELUYUM' Etkinliği Cumhuriyetimizin 100. Yılına Yakışır şekilde gerçekleştirildi Yükseköğrenim görmek amacıyla Rize'ye gelen öğrencilere yönelik Rize Valiliği öncülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile düzenlenen 'RİZELUYUM' programı Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlendi.

Rize'ye gelen öğrencilerin sosyal uyumunu sağlayarak kolayca şehre adapte olmaları için 21 kurum/kuruluş ve sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilen "RİZELUYUM" etkinliği ile üniversite öğrencilerine Rize'nin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginlikleri tanıtıldı. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Programa katılan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Tunca Belediye Başkanı Ahnet Naci Aytemiz, kurum müdürleri ve sivil toplum temsicileri stantları gezerek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üniversite öğrencilerinin şehri tanıma süreçlerini hızlandırdıklarını ifade eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Rize'ye hoş geldiğini ifade ettiğimiz üniversiteli öğrencilerimizin şehri tanıma süreçlerini hızlandırmak ve Rize'de neler yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Neleri aramaları gerektiğini biraz daha ayaklarına getirmek için yapılan bir etkinlik" şeklinde konuştu.

Etkinlik mehter takımın gösterimi ile başlarken, gençlerin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel 100 soruda 100 hediye bilgi yarışması öğrencilerin büyük ilgisini gördü. Toplam 300’e aşkın öğrenci yarışmaya katılarak ödül almaya hak kazandı.

Formulaz yarışması, fotoğraf sergisi, atmaca gösterimi, Çaykur Rizespor Kulübü futbolcularının öğrenciler ile buluşması, çay tadım yarışması, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümüne özel 100 Türk Bayrağı ebru çalışması, KDRK tarafından “İple Tırmanış ve İniş” dağcılık etkinliği, Kızılay tarafından kan bağışı etkinliği ve Yeşilay tarafından ise bağımlılıkla mücadele çalışmasının yapıldığı ve birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun da yaptıkları çalışmaları sunduğu “RİZELUYUM” etkinliği öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.