RİZE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN EYLEM

Rize'de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan Rize Üniversitesi (RÜ) Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Yavuz Genç'in arkadaşları kampus önünde protesto gösterisi düzenledi.

Öğlen saatlerinde kampus binası önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci ellerinde “Kalem tutan eller bıçak tutarsa, bu neslin istikbali yas tutar”, “Güvensiz, güvenlik istemiyoruz” ve “Köhne zihniyet bizi vuramaz” pankartları ile Rektörlük binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis önce engellemeye çalıştığı yürüyüşe daha sonra izin verdi. Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler “Hepimiz Yavuz’uz” sloganları attı.

Burada basın açıklaması yapan grup adına konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Anıl Burak Akar, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek “Ders bitiş saatlerinin geç, üniversitenin bulunduğu konum itibariyle ulaşımın zor, sokakların karanlık ve güvenli olmamasından dolayı Yavuz Genç, aynı sınıfta okuduğu kız arkadaşlarına evlerine kadar eşlik etmek istedi. Bu sırada kendini bilmez bir grup kullandıkları maddelerinde etkileri ile arkadaşımıza önce sözlü daha sonrada fiziki saldırıra bulunmuşlardır.” dedi.

Kendilerinin Anadolu kültüründen yoksunmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Akar şunları söyledi: “Zannedilenin aksine biz üniversite öğrencileri olarak Rize’ye ve üniversiteye daha iyi bir gelecek, Karadeniz’in incisi Rize’ye, Türkiye üzerinden hak ettiği statüyü kazandırmak üzere buradayız. Yürümeye çabaladığımız bu yolda çekmekte olduğumuz ekonomik ve psikolojik sıkıntılarımızın yanı sıra birde bulunduğumuz çevrenin sosyo kültürel yapısının baskıları üzerimizdeki yükü daha da artırmaktadır. Bu konuda herkesten bizim misafir olduğumuzu anlayıp bize sağduyu ile yaklaşmalarını bekliyoruz.  Yaşana olayda yetkili merciler görevlerini layıkıyla ile yerine getirmedikleri açıkça ortadadır. Bu olay yakın geçmişte üzeri kapatılan olayların yansımasıdır. Rize’de asayişten sorumlu mercilerin daha duyarlı ve dikkatli olmasını bekliyoruz. Ayrıca kampus çevresinde güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep ediyoruz”

Öğrenciler daha sonra kalemlerini rektörlük önüne atarak dağıldı.
 

RİZE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BIÇAKLA YARALANDI

RİZE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ BIÇAKLAYAN GENÇ TUTUKLANDI