RİZE ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Rize Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği programı, ikinci gününde de tüm hızıyla ve coşkusuyla devam etti.

Haber: Turgay Ayhan

Rize Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği, ikinci gününde Dosma'da bulunan Rize Meslek Yüksek Okulu bahçesinde devam etti. Sınav haftasına giren gençler, müzik eşliğinde horon ve kol bastı oynayarak kendilerinden geçtiler.

Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu ve öğretim görevlilerinin de izledikleri etkinliklerde, gençler tarafından sahneye davet edilen Rektör Okumuşoğlu, gençlerle birlikte Gençlik Marşı'nın seslendirdi.

Burada kısa bir konuşma yapan Okumuşoğlu, gençlere, "Sadece seyreden değil, katılan ve yaşayan olmanız lazım" nasihatinde bulundu. Gençlere, "Seyretmekle kasap olunsaydı, kedi kasap olurdu" sözünü hatırlatan Okumuşoğlu, "Seyretmeyin, yaşayın, katılın... Ne yapıyorsanız, onu bütün boyutlarıyla yaşayın, çalışırkende, dinlerkende, üretirkende... Yarım olmayın, yarım kalmayın" nasihatlerinde bulundu.

Gençlerin bahar şenliği süresince kurtlarını dökerek, finallere moralle girmesini arzu ettiğini ifade eden Okumuşoğlu, Gençlik Marşı'nı her ortamda dinlemeyi, söylemeyi, yaşamayı ve gençlerin orada üzerlerine düşen görevleri yaparak yaşatmalarını istedi.

Etkinlik boyunca sahnede yer alan müzisyenlerle bir yandan horon, bir yandan kol bastı oynayan gençler, akşama kadar süren etkinlik boyunca bol bol kurtlarını döktüler.