Rize Özel İdarespor ve Çayelispor 3 puanla geçti

BAL'ın Rize takımlarından Rize Özel İdarespor ile Çayelispor haftayı 3 puanla kapatırken Salarhaspor ise Rize derbisinde Özel İdare ekibine yenildi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 1. Grup 15. Hafta karşılaşmalarında Çayelispor sahasında Bayburt Belediyespor'u konuk ederken Rize derbisinde ise Rize Özel İdarespor ile Salarhaspor karşı karşıya geldi.

Yeşil-Beyazlı Çayelispor, ligin ilk devresinde deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Bayburt Belediyespor'u bu kez sahasında 42'nci dakikada Erkan Bozkurt ve 70'inci dakikada Emre Yanık'ın golleriyle 2-0 mağlup ederek grupta 31 puana yükseldi. 4'üncü sıradaki yerini koruyan Çayelispor, 27 Mart Pazar günü saat 16:00'da oynayacağı 16. Hafta maçında Erzincan Ulalarspor deplasmanına konuk olacak.

Rize Özel İdarespor ise bu hafta, ligin ilk devresinde 2-2 berabere kaldığı Salarhaspor ile sezonun ikinci derbisine çıktı. Rakibini gol yağmuruna tutan Özel İdare ekibi 7'nci dakikada Onur Kadir Terzioğlu, 27'nci dakikada Ekrem Kalın, 44'üncü ve 89'uncu dakikalarda Oktay Gümüş, 48'inci dakikada Halil Rahman Üzümcü, 65'inci dakikada İbrahim Yılmaz ve 72'nci dakikada Furkan Hacıfazlıoğlu'nun golleriyle sahadan 7-1 galip ayrıldı. Salarhaspor ise tek golünü 12'nci dakikada Doğukan Karafazlıoğlu'nun ayağından penaltıyla kaydetti.

Şampiyonluk yolunda son 3 maçı kalan ve 33 puana yükselen Rize Özel İdarespor, lider ile arasındaki puan farkını bire düşürdü. Özel İdare ekibi 27 Mart Pazar günü saat 13:00'da deplasmanda oynayacağı 16. Hafta maçında 33 puanlı Trabzon ekibi Bahçecikspor ile karşı karşıya gelecek.

Önümüzdeki sezon Rize Süper Amatör Ligine düşmesi kesinleşen ve 14 puanla haftayı geçen Salarhaspor ise Erzincan 1968 Spor'un ligden çekilmesinden dolayı 16. Haftayı BAY geçecek ve hükmen 30 galip sayılarak puanını 17'ye yükseltmiş olacak.