RİZE LİSESİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Rize Lisesi inşaatının yapımını üstlenen Mehmet Kazancı, isim tartışmalarına son noktayı koydu, "Rize Lisesi" isminin korunacağını açıkladı.

53HaberMerkezi'nin Rize Lisesi hakkında yapmış olduğu haberlerin etkisiyle harekete geçen Rize Liseli öğrencilerinin başlatmış olduğu kampanya meyvelerini verdi. Rize Lisesi ismi hakkında açıklama yapan Mehmet Kazancı, "İsim değişmeyecek" dedi.

Tarihi Rize Lisesi'nin yıkılarak yerine Mehmet Kazancı tarafından yeni bir bina inşa edilmesi ile okulun isminin değiştirilmek istenmesi, öğrencilerin tepkisine neden olmuştu. Bir grup öğrencinin geçen hafta başında imza kampanyası başlatması ve topladıkları 4 bin 500 imzayı kamuoyuyla paylaşmak için Rize Lisesi önünde eylem yapması sonuç verdi.

Okulun yapımını gerçekleştiren Mehmet Kazancı, "Rize Lisesi" isminin korunacağını açıkladı.

Rize Lisesi 11 Sosyal Sınıfına mensup öğrenciler, 100 yıldır Rize Lisesi ismi ile eğitim ve öğretim veren okulun önümüzdeki yıldan itibaren yeni binanın tamamlanarak Ali Metin Kazancı Lisesi olarak hizmete girecek olmasını önceki gün okul önünde protesto etmişlerdi.

Öğrencilerin yaptıkları bu eylemden sonra Ali Metin Kazancı'nın adına okulun yapımını üstlenen oğlu Mehmet Kazancı, "Ben baştan beri okulun isminin Rize Lisesi olarak kalması taraftarıydım. Bina inşaatı başladığında orada konulan tabela benim inisiyatifim dışında gerçekleşen bir olaydır. Öğrencilerin okulun ismini yaşatmak istemeleri beni gururlandırdı. Buradan açıklıyorum, öğrencilerimizin içi rahat olsun, Rize Lisesi ismi yaşayacak" dedi.

RİZE LİSESİ MEZUNLARI DA TEPKİ KOYDU

RİZE LİSESİ HAPİSHANESİ

BASIN AÇIKLAMASI COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

RİZE LİSELİLER MEYDANA İNDİ

RİZE LİSESİ, KURULUŞUNUN 100. YILINDA TARİH OLUYOR!

İKİ FARKLI OKUL; İKİ FARKLI İNSAN

1910'DAN 2009'A RİZE LİSESİ GERÇEĞİ