RİZE LİSESİ'NİN YENİ TABELALARI ASILDI

İsim değişikliği konusuyla gündem yaratan ve öğrencilerin başlattığı kampanya ile isminin değişmeyeceği açıklanan Rize Lisesi'nin yeni binasının tabelaları asıldı.

Haber: Turgay Ayhan

53HaberMerkezi sitemizde yayınlanan "Rize Lisesi Kuruluşunun 100. Yılında Tarih Oluyor" haberimizin ardından Rize Lisesi öğrencilerinin ve mezunlarının tepkisini çeken isim değişikliği konusu, öğrenciler tarafından başlatılan imza kampanyası ve yapılan basın açıklamalı protestonun ardından netlik kazanmış ve gerek İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, gerekse yeni binanın inşaatını üstlenen Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Lisesi isminin değişmeyeceğini açıklamıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'in kameralar önünde yaptığı açıklamada okulun Anadolu Lisesi programı uygulayacağı ancak isminin aynı kalacağı ve Mehmet Kazancı'nın "Öğrencilerimizin içi rahat olsun, Rize Lisesi'nin ismi yaşayacak" açıklamalarının ardından Rize Lisesi, daha önce açıklandığı şekilde Rize Anadolu Lisesi ismini değil, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi ismini aldı.

Yeni isim ile birlikte Rize Lisesi isminin yaşayacak olması hem öğrencileri, hem de mezunları sevindirmiş olabilir. Ancak dış tabelada yer alan inşaat bitiş süresinin hala Ağustos 2008 şeklinde görülmesi ve hala inşaatın bitirilememiş olması, isim konusunun da önüne geçmeye devam ediyor.

RİZE LİSESİ, KURULUŞUNUN 100. YILINDA TARİH OLUYOR!

İKİ FARKLI OKUL; İKİ FARKLI İNSAN

RİZE LİSESİ HAPİSHANESİ

RİZE LİSELİLER MEYDANA İNDİ

RİZE LİSELİLER SES GETİRDİ, ÇELİK CEVAP VERDİ

RİZE LİSESİ MEZUNLARI DA TEPKİ KOYDU

RASİM ÇELİK AÇIKLADI: İSİM DEĞİŞMEYECEK AMA...

BASIN AÇIKLAMASI COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

RİZE LİSESİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK