RİZE LİSELİLER MEYDANA İNDİ

Rize Liseli öğrenciler Yıkılan okullarını biran evvel bitirilmesini isteyerek, kendi aralarında başlattıkları imza kampanyasını il geneline yaydı.

Haber: Turgay Ayhan

Bir süre önce 53habermerkezi.net’de yapmış olduğumuz “100 Yıllık Tarih Yok Oluyor” ve “Rize Lisesi Hapishanesi” haberlerinden sonra bir grup Rize Liseli öğrenci harekete geçti. 

Yıkılan Rize Lisesi yerine yapımı planlanan Ali Metin Kazancı Lisesi'nin söz verilen tarihe kadar bitirilmemesine tepki duyan öğrenciler kendi aralarında imza kampanyası başlattı.

Bununla da yetinmeyen öğrenciler bir yandan eski mezunlarla irtibata geçerken diğer taraftan valilikten ve Zabıta müdürlüğünden izin alarak Rize Meydanındaki Atatürk heykelinin karşısındaki alanda, yıkılan okullarının biran önce tamamlanması için başlattıkları imza kampanyalarını il geneline de yaymış oldu.

İmza kampanyasının başlatılmasına ön ayak olan Rize Lisesi öğrencilerinden Yavuz Selim Taşçıoğlu İmza 100 yıllık geçmişi olan okullarının yıkıldıktan sonra yerine yenisinin bir türlü yapılması karşısında serzenişlerini dile getirdi.



Okulun bir türlü bitirilememesi karşısında böyle bir karar aldıklarını ifade eden Taşçıoğlu: “Okulumuzun kaba inşaatı bitmedi. Bir yandan bizlere destek vermeleri için eski mezunlara ulaşmaya çalışıyoruz bir yandan da mağduriyetimizi dile getirip imza toplamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki Cuma günü Yıkılan tarihi Rize Lisesi binasının önünde bir basın açıklamamız olacaktır. Mezun olan, halen okuyan ve duyarlı olup bizden desteklerini esirgemeyeceğine inandığımız tüm halkımızı basın açıklamamıza bekliyoruz” dedi.

İmza kampanyasına katılan gönüllü öğrencilerden Kader Usta ise okullarının yıkıldıktan sonra ikili öğrenim gördüklerini ve sıkıntı yaşadıklarını belirterek: “Artık yaşadığımız mağduriyeti herkes görmek zorunda. Şu anda çok destek görüyoruz. Yıkıldıktan sonra, Ağustos 2008’de tamamlanacağı söylenen okulumuz yapılmadı ve halen tamamlanacakmış gibi durmuyor. Okulumuzun isminin de değişmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

RİZE LİSESİ HAPİSHANESİ

RİZE LİSESİ, KURULUŞUNUN 100. YILINDA TARİH OLUYOR!

İKİ FARKLI OKUL; İKİ FARKLI İNSAN