Rize'de Robotik Rehabilitasyon Cihazı ile tedavi uygulanıyor

Rize Devlet Hastanesi'nde özellikle inme, omurilik yaralanmaları, parapleji, parkinson ve MS hastalığı bulunan hastalara Robotik Rehabilitasyon Cihazı ile tedavi uygulanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene,  “Hastanemizde robotik rehabilitasyon cihazımızla beraber omurilik yaralanması, parkinson ve serabral rahatsızlıkları olan hastalara rehabilitasyon hizmetleri vermekteyiz. Güzel sonuçlar alıyoruz ve inşallah bu şekilde devam etmek istiyoruz.” dedi.

Rehabilitasyon robot cihazı hakkında bilgi veren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kaan Uslu ise; “Robotik rehabilitasyonu daha çok inme hastası, parapleji hastası, MS, parkinson gibi rahatsızlıkların tedavilerinde kullanıyoruz. Cihazın avantajı hastaya tekrardan yürüme motivasyonu kazandırıyor ve kas tedavi uzmanı arkadaşların kişisel çalışmalarına göre daha fazla tekrar imkânı bizlere sağlıyor. Bu grupta özellikle robotu tercih ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başka illere gitmeye gerek yok

Robotik Rehabilitasyon Cihazında tedavi gören ve iki yıl önce yüksekten düşme sonucunda omurgası kırılan Abdullah Acar; “Belden aşağı kısmi felçliyim. İki yıl zaman zarfında elimden geldiğince gayret edip tedavi oluyorum. Devlet hastanesinde robot olduğunu bilmiyordum. Rize’de benim gibi felçli bir sürü hasta var. Buradan o arkadaşlara sesleniyorum Rize’de bu cihazımız var başka illere gitmeye gerek yok." dedi.