Rize'de öğrenciler Akif filmini izledi

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkıları ile 'Akif' filmi izleyici ile buluştu.

Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadıklarını konu alan “Akif” filmini öğrencilerle birlikte izledi.

Senaryo ve prodüksiyonu çok beğendiklerini ifade eden ve “Gençlerimizle birlikte tarihimize ışık tutan, özenle hazırlanmış bir eseri birlikte izlemenin heyecanını yaşadık." ifadelerini kullanan Vali Çeber Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yansıtan, vatan ve bayrak sevgisinin benzersiz kahramanlığının göstergesi olan İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un yaşadıklarını gençlere aktarılmasında önemli bir yapıtın ortaya konulduğunu belirtti.

24 Eylül tarihi itibariyle vizyona giren, Sadullah Şentürk’ün yönettiği, Yavuz Bingöl, Murat Han, Fikret Kuşkan, Mine Çayıroğlu ve Nazım Körmükçü gibi sevilen oyuncuların rol aldığı “Akif” isimli film vizyonda olduğu süre içerisinde Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün planlaması ile öğrencilere verilmek üzere Rize Valiliği'nce 5000 biletin dağıtımı yapılacak.