RİZE'DE MODERN FEN LİSESİNE KÖPRÜ ENGELİ

Daralan şehrin genişlemesine, kültürel ve sosyal yaşamın daha iyiye doğru desteklenmesine, ekonomik standardın yükselmesine yardımcı olacak olan Fen Lisesi tamamlandı. Tamamlanan Lise'nin geçiş güzergahı ise hala yetkililerin ilgisini bekliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finans edilip Rize Dörtyol mevkiinde yapılan okul 16 derslikli olup; 300 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu, 300 öğrenci kapasiteli spor salonu ve 10 daireli lojman inşaatıyla yaklaşık 11 milyon TL’ye mal oldu.

Bütün bu yatırımın yanında ise okula geçiş veren köprü ulaşımı engelliyor.2010 – 2011 eğitim öğretim yılında ders’e açılacak okulun iç eksikleri tamamlanmış olup çevresel sıkıntıları da giderilmeyi bekliyor. İki aracın yan yana geçemediği liseye geçiş veren köprünün yaya geçidi olmayışı da ayrı bir sorun oluşturacağa benziyor.

Çevre sakinleri, bölgelerine yapılan bu muhteşem esere ulaşım sağlayan köprünün hiç yakışmadığını belirtirken yetkililerin nasıl bir projeyle düzenleme yapacağı dikkatle bekleniyor.