RİZE'DE KLOR TÜPÜ PATLADI / VİDEO

Rize'nin Yeniköy mahallesinde bir hurdacıda bulunan klor tüpü bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlama sonucu çevreye yayılan klor gazından 80 kişi zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, iftar saatlerinde Yeniköy mahallesinde bulunan bir hurdacıda nereden alındığı belli olmayan bir klor tüpü büyük bir gürültü ile patladı. Nedeni belirlenemeyen patlama sonucu şiddetli yağmur yağışının da etkisi ile çevreye yayılan klor gazını soluyan 80 kişi zehirlendi.

Zehirlenen vatandaşlar ambulanslarla hastanelere sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Görgü şahitleri bir patlama sesinin ardından çevreye ağır bir koku yayıldığını ve gözlerinde ve genizlerinde yanma meydana geldiğini söylediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, zehirlenmelerin nedenini araştırdıklarını belirterek “Havanın yağışlı olması sebebiyle yağmurla temas eden klor gazının etkisini arttırdı. Yakın çevrede bulunan vatandaşlar klor gazından etkilendi. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Klor gazı sızıntısından 80 vatandaşımız etkilendi. Ancak durumları iyi. Bu vatandaşlarımızdan ikisi biraz daha kötü ama durumları çok ciddi değil. Sızıntıdan etkilenen vatandaşlar bir müddet daha hastanede kalacak'' dedi.

Polis ekipleri Yeniköy mahallesinde vatandaşları uyararak evlerinin pencerelerini kapatmalarını istedi.