Rize'de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi

Bağımlılıkla mücadele kararları doğrultusunda 81 ilde gerçekleştirilen 'Ben Olsaydım' temalı bağımlılık ile mücadele çalıştayı Rize'de başladı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu çalıştay hakkında genel bilgilendirici konuşmasını gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Karaoğlu, bağımlılıklar hakkında kısa bilgiler vererek uyuşturucu sigara alkol ve davranışsal bağımlılık olmak üzere dört gruba ayrıldığını söyledi.

Karoğlu, tüm bağımlılık çeşitlerinin zaman içinde insan sağlığını ciddi boyutta zarar vererek fiziksel ve psikolojik değişikliğe yol açtığını, bağımlı kişinin toplumsal hayattan aileden kopmasına şiddete ve intihara kadar giden zararlara ve büyük travmalara yol açtığını belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Rize Valisi Kemal Çeber de bağımlılıkla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, "Artık bu sadece bir sosyal problemin ötesinde, asayiş, toplumsal huzur ve güvenlik problemi olarak da ön plana çıktı. Onun için bu işin sadece emniyetimizin, kolluk gücümüzün, sağlıkçılarımızın mücadelesi şeklinde değil, toplumun tüm fertleri ve kesimleriyle yürütülmesi gerektiği gerçeğini, karşılaştığımız toplumsal olaylardaki sonuçlara baktığımızda bir kez daha görmüş oluyoruz." dedi.