Rize-Artvin Havalimanı'nda 1 Milyonuncu yolcu törenle karşılanacak

Yakında 1 Milyonuncu yolcuya ulaşacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nda 1 Milyonuncu yolcu törenle karşılanacak.

Aralık Ayı Mülki İdari Amirler toplantısı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize'de yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Baydaş, Rize-Artvin Havalimanı'nın 1 milyonuncu yolcuya ulaşacağını hatırlatarak, “1 milyonuncu yolcuyu bir törenle karşılayacağız. Ve devletimizin buradaki yatırımının ne kadar rantabl olduğunu da görmüş olacağız.” dedi.

Rize'de 26 Kasım tarihinde yaşanan fırtınadan sonra yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Baydaş, 298 konutta çeşitli düzeylerde çatı hasarı tespit edildiğini belirterek, "Bu tespitler sonucunda oluşan 3 milyon 466 bin liralık ödenek geldi ve bir hafta içinde tamamını hak sahiplerine teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Mehmet Salih Avcı tarafından son bir yılda yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi.