RİGG'İN 4. KURULUŞ YILINA MUHTEŞEM KUTLAMA

Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) 4. kuruluş yıldönümünü, düzenlenen muhteşem bir gece ile kutladı.

Haber: Turgay Ayhan

Kurulduğu 2006 yılından bu yana Rize'de sosyal ve kültürel faaliyetler anlamında önemli bir boşluğu dolduran Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG), kuruluşunun 4. yılı dolayısıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde bir kutlama gecesi düzenledi.

Turgay Ayhan ile Ahmet Pervane'nin birlikte sundukları ve 2,5 saat süren kutlama gecesinde, konuklara dans gösterilerinden, tiyatroya, yarışmalardan, horona dopdolu bir program sunuldu. Böylece bugüne kadar 14 farklı tiyatro oyununu sahneye koyan RİGG ekibi, 2010 yılı içerisinde gerçekletirdikleri 17. etkinliğe imza atmış oldular.

Düzenlenen gece, Becup Extreme Crow isimli grup tarafından sunulan tango, salsa, jive, lirik ve popin dans gösterileri ile renklenirken, Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Topluluğu tarafından Dedikodu ve Hayalet isimli skeçler sahnelendi.

2 bölüm halinde düzenlenen gecenin ikinci bölümünde ise, Mahşer-i Cümbüş isimli televizyon programını Rize'ye uyarlayan RİGG ekibi, Kuyis Kıyamet isimli bölümle, seyircilerden gelen nesneleri eğlenceli bir şekilde canlandırarak yarıştılar. Seyircilerin de eşlik ettiği yarışmalar içinde sandalye kapmaca ve kağıt kapmaca yarışmaları ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. RİGG Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahneledikler Komedi Laz Üçlüsü gösterisi ile coşan konuklar, gecenin sonunda horon oynayarak RİGG ekibine eşlik ettiler.

Program sonunda bir konuşma yapan Rize İçin Genç Girişim Derneği Başkanı Hatice Semiz, "2006 yılında 2 kişi ile bu yola çıktık. Ve bugüne kadar ise 200'den fazla oyuncu ile çalışma fırsatı bulduk. Derneğimiz her geçen gün büyüyor ve üzerimizde hissettiğimiz yük biraz daha ağırlaşıyor. Rize'de özellikle tiyatro adına çıtayı biraz daha yukarı çıkartabilmek için her geçen gün daha fazla çalışmamız gerektiğini ifade ediyor bize bu ağırlık. Bundan sonra da RİGG olarak daha başarılı ve tiyatro severlere unutamayacakları oyunlar sunarak yolculuğumuza devam edeceğiz" şeklinde konuşarak, katılan herkese teşekkür etti.