RASİM ÇELİK AÇIKLADI: İSİM DEĞİŞMEYECEK AMA...

Rize Lisesi öğrencilerinin haftalar önce başlattıkları imza kampanyasının meydanlara taşınmasıyla birlikte, şimdiye kadar sessiz kalan İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Haber: Turgay Ayhan

Çay Tv Haber mikrofonlarına konuşan Rasim Çelik, İstanbul’a gittiğinde, Rize Lisesi’nin yapımını üstlenen Kazancı Holding patronu Mehmet Kazancı ile görüştüğünü dile getirerek, Ağustos sonuna kadar okulun bitmiş olacağını ifade etti.

Ağustos 2008 tarihinde teslim edilmesi gereken ve inşaat girişinde yer alan tabelada da bitiş tarihi olarak Ağustos 2008 yazan Rize Lisesi inşaatı, her ne kadar Ağustos sonuna kadar bitirilecek şeklinde söylense de, çalışmalar ve inşaatın şimdi ki durumu hiç de öyle görünmüyor.

Çelik, yaptığı açıklamada ayrıca isim konusuna da değinerek, okulun isminin değiştirildiğinden kimsenin bahsedemeyeceğini, yapılan protokollerde isminin değişeceğine veya başka bir isim olacağına dair bir metinin geçmediğini ifade etti.

Okulun Anadolu Lisesi yapılmasına rağmen isminin Rize Lisesi olarak kalacağını vurgulayan Çelik, okulun Anadolu Lisesi programı uygulayacağını dile getirdi.

Ancak, inşaat girişinde yer alan tabelada yazılı olan “Ali Metin Kazancı Lisesi” yazısı, akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

RİZE LİSELİLER SES GETİRDİ, ÇELİK CEVAP VERDİ