Protan Turkey Yapıların Ömrünü Uzatmada En Büyük Yardımcınız

Çatı yalıtım uygulamalarından optimum fayda sağlanabilmesi için su geçirmez membranlardan faydalanılması gerekir.

Her tür yapının başta su olmak üzere tüm dış etkenlere karşı üst düzey korumasının sağlanması amacıyla çatı kaplama yapılması için çatı membran ürünleri kullanılarak gerçekleştirilen işlemlere çatı izolasyon ya da çatı yalıtım denilir. Çatı izolasyon uygulamaları olası tüm dış etkenlerin neden olabileceği hasarlara açık, bu nedenle de yapıların en savunmasız kısmı olan çatılarda en doğru malzemelerin en kaliteli işçiliklerle gerçekleştirilmesi sayesinde her tür yapının ömrünün uzatılmasını ve sudan korunmasını sağlar.

Çatı yalıtım uygulamalarından optimum fayda sağlanabilmesi için su geçirmez membranlardan faydalanılması gerekir. Bunun sonucunda çatıların her tür su tehdidinden korunması mümkün olur. Diğer yandan yapılarda temel yalıtımı, çatı yalıtımı ve dış cephe yalıtımı eksiksiz bir şekilde yapıldığı durumlarda ciddi düzeyde koruma sağlanması imkanı vardır. Binalarda etkili yalıtım uygulaması gerçekleştirildiğinde yoğuşma, terleme ve korozyon gibi hem yapılara hem de insan sağlığına zarar vermesi olası riskler ortadan kaldırılabilir. İstenilen etkinin sağlanabilmesi için çatı izolasyon ve su izolasyon uygulamalarında geçirmez özellikte, kaliteli membran ürünleri kullanılmalıdır.

Doğru Malzeme Seçmeden Başarılı İzolasyon Olmaz


Protan membran teknolojisinde uluslararası uzmanlığa sahiptir ve sektörünün lider ismidir. Adı uluslararası standartlarda çevreye dayalı inovatif çözümlerle birlikte anılan Protan çalışmalarını marka sürdürülebilirliğinin ve yaygınlığının sağlanması temelinde yürütmeye odaklanır. Protan çatı kaplama malzemeleri de geri dönüşümlü malzemelerden üretilme ve düşük salınıma neden olma gibi özelliklere sahiptir.

Protan Turkey her tür çatı tipinde kullanılabilecek özelliklerde üretilen geniş çeşitlilikteki ve üst düzey kalitedeki membran ürünleri ile sektörünün ihtiyaçlarını karşılar. Çatı ve membran çözümleri sunan Protan plastik ve elastomer ham maddelerden sentetik membran üretimi yapar. Tek kat halinde uygulanma imkanı olan sentetik membran ürünleri, kimyasal özellikleri sayesinde uzun ömürlü kullanım imanı verirler. Sentetik membranların ek yerlerinin kimyasal sıvı ve ısı gibi işlemlerle birleştirilmesi mümkündür. Bu nedenle alev kaynağı kullanılması gereksinimi yoktur. Ayrıca rüzgar, UV ve diğer dış ortam koşullarına dayanıklılıkları üst düzeyde olduğundan kullanımı en çok tercih edilen su izolasyon membran ürünleri arasında yer alırlar.

Sentetik membran çeşitlerinden biri olan termoplastik malzemeler ısıl işlemden geçirildikten sonra yeniden işlenme özelliğine sahiptirler. FPO-TPO, PVC, ECB ve HDPE olarak ayrılan sentetik membranların temel özellikleri su sızdırmazlık, delinme dayanımı, yüksek yangın dayanımı, kolay uygulanabilirlik, tamital, UV dayanımı, yüksek mekanik dayanım, uzun hizmet süresi, bitki kökü dayanımı, yüksek kaynak performansı ve iklim koşullarına uygunluk sayılabilir.

Sentetik membranlar Protan tarafından üst düzey kalitede malzemeler kullanılarak üretilir. Sentetik membran kaynaklaması için tercih edilebilecek iki farklı yöntem vardır. Bunların ilki otomatik kaynak makinesiyle gerçekleştirilir. Otomatik kaynak makinesiyle tek sıra kaynak çatı uygulamalarında kullanılırken çift sıra kaynak tünel ve temel uygulamalarında tercih edilir. İkinci yöntem ise el kaynak makinesiyle gerçekleştirilir.

PVC membranların ortalama 40 yıllık uygulama geçmişi vardır. Membranlı hazır panellerde, betonarme teras çatılarda, hafif metal çatılarda, bahçe ve otopark teraslarında, temel ve perde duvarlarında, demiryolu, metro ve karayolu tünellerinde, içme ve kullanma suyu depolarıyla gölet ve süs havuzlarında PVC membranların kullanımına sıklıla rastlanır.

Yalıtım Uygulamalarında Hedefiniz Üst Düzey Performans Olsun


Çatı izolasyon uygulamalarının hedefi her tür yapının ilk günkü kalitesinin korunması ve dayanıklılıklarının desteklenmesidir. Ayrıca çatı kaplama sayesinde doğadan kaynaklanan çeşitli etkenlerin çatılara vermesi olası zararları engellemek de mümkündür. Bunlara ek olarak rutubetten kaynaklanan terlemelerde ve korozyonlardan korunma noktasında da çatı izolasyon uygulamaları son derece etkili bir görev üstlenir.

Su yalıtım malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilen su izolasyon çalışmaları yapılarda nem ve rutubet gibi küf ve mantar oluşmasına yol açabilen etkenlerin giderilmesinde de önemli bir role sahiptir. Binaların taşıyıcı kısımlarındaki donatıların korozyona uğraması bunun sonucunda taşıma kapasitelerinin düşmesi gibi olumsuzluklar su izolasyon çalışmalarıyla önlenebilir. Su yalıtım çalışmaları çatıdan ve terastan gelecek su sızıntılarını da önlemenin en etkili yoludur. Buna ek olarak havuzlarda ve çatılarda su kaçağı oluşması riski minimize edilebilir. Doğru su yalıtım çalışmalarının sağladığı dirençli yapı sayesinde hem uygulama alanı su girişine karşı korunur hem de suyun neden olabileceği tahribat önlenir.