PARA VERMEYİNCE KARNE ALAMADILAR

Rize'de yıllık 80 lira öğrenci aidatını ödemediği gerekçesiyle 50 dolayında öğrenciye Cuma günü düzenlenen törende karne verilmediği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Ali Metin Kazancı Lisesi Okul Aile Birliği yönetimi, yıllık güvenlik, temizlik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla öğrencilerden aylık 10'ar lira taksitler halinde 8 ayda 80 lira toplama kararı aldı. Ancak bazı öğrenci velileri bu parayı ödemedi.

İddiaya göre geçen Cuma günü okulda yapılan karne töreni sırasında parayı vermeyen öğrencilere karne verilmeyeceği duyuruldu. Duyurunun ardından 50 dolayında öğrenci karneleri alamadan okuldan ayrıldı.

40 lira ödeyemedi, karnesini alamadı

3'üncü sınıf öğrencisi olan ve sınıf başkanlığı görevini de yürütün Buket Han da, 80 lira aidatın 40 lirasını ödeyemediği için karnesini alamadı. Konuyla ilgili şikayetini dile getiren baba Metin Han, "Buket Cuma günü yanıma geldi ve karne alamadığını söyledi. Morali çok bozuktu. Kızım başarılı bir öğrenciydi ve okulda katıldığı bir etkinlikte onur belgesi almıştı. 80 lira aidatın 40 lirasını ödeyemedik diye kızıma karne vermeyerek onurunu ve gururunu incittiler. Bu olayı kınıyorum. Belki maddi durumumuz iyi değil. Kızım karnesini alamayacak mı ? Gerekli şikayetlerimi yapacağım. Hatta TBMM' ye bu konuyu ileteceğim" dedi.

Okul müdürü açıklama yapan velilere tepki gösterdi

Kardeşine karne verilmeyen Mustafa İslamoğlu ise okul önünde yaptığı açıklamada, "Kardeşim karneyi alamadı. Aidat parası istediklerini, ödemediği için de karne vermediklerini söyledi. Bugün okula geldim. Müdür bey okulun bazı giderleri olduğunu ve bu paranın oraya harcanacağını söyledi. Ona da hak verdim ancak öğrenci bir yıl boyunca çalışıyor. Karne alacak ama para veremedi diye alamıyor. Bu yanlış bir uygulama ve düzeltilmesi gerekiyor. Okullara gerekli ödeneklerin ayrılması lazım. Müdür bey de haklı ama bizde haklıyız" dedi.

İslamoğlu'nun açıklaması sırasında dışarı çıkan okul müdürü Ali Kuleci ise veliye tepki gösterdi. Görüntü alan gazetecilere de çıkışan müdür Kuleli, daha sonra okuldan ayrıldı.

"Karne alamayınca okulu terk ettim"

Karnesini alamayan Oğuz Emiroğlu adlı öğrenci ise, "Cuma günü bize para vermeyene karne vermeyeceklerini söylediler. 80 lirayı ben de bazı arkadaşlarım da veremedik. Bunun için de karne alamadık. Parayı veren 3-4 kişi karnesini alıp evine gitti. Karne alamayınca okulu terk ettim" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Okul Müdürü Ali Kuleci, Okul Aile Birliği'nin güvenlik ve temizlik gibi giderlerinin karşılanması amacıyla velilerden öğrenci başına yıllık 80 lira talep ettiğini belirterek "Bize gelen ve parayı ödeyecek durumu olmadığını söyleyen velilere parayı vereceksiniz diye ısrar etmedik. Gelen veliye karneyi verdik, veriyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek "Veli istenen parayı vermediyse çocuğun suçu yok. Karnelerini alacaklar. Karne vermemek diye bir şey olamaz. Bu yönde okul yönetimini uyardık. Karnesini alamayan öğrenci varsa gidip okuldan alabilir" diye konuştu.

Aidat tartışması cep telefonu kamerasında

Bu arada bir öğrenci velisi, aidatı ödemediği gerekçesiyle çocuğuna karne verilmeyen bir veli ile okul müdürü Ali Kuleci arasında yaşanan tartışmayı cep telefonu kamerası ile görüntüledi.