Ortak Gelecek için Ortak Çalışıyoruz Projesi eğitim çalışmaları tamamlandı

Biz De Varız Derneği ve Kaçed Derneği'nin, Freedom House'nin desteğiyle yürüttüğü 'Ortak Gelecek İçin Ortak Çalışıyoruz' Projesi eğitim çalışmaları 77 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Biz De Varız Derneği ve Kaçed Derneği’nin, Freedom House’nin desteğiyle yürüttüğü “Ortak Gelecek İçin Ortak Çalışıyoruz” Projesi kapsamında “Yerel Politika, Katılım ve Savunuculuk İzleme”, “STÖ’ler ile Ortaklıklar ve İşbirliği” ve “İfade Özgürlüğü, Örgütlenme Özgürlüğü ve Çevre Hakkı” konularında toplam 77 kadına eğitim seminerleri verildi.

Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği (BİZ DE VARIZ) Başkanı Berrin Yeğen, proje için 197 başvuru aldıklarını söyleyerek, "Başvurunun bu denli çok olması proje uygulayıcılarının ve proje ortaklarının motivasyonunu artırmıştır. Yoğun talep, hem projeye hem Freedom House’a hem de proje ortaklarına duyulan güvenin kanıtıdır. Yoğun talep karşısında eleme yapılmıştır. Öncelik daha kırsaldan gelen (şehir merkezlerine çok daha fazla uzakta yaşayan imkânı kısıtlı) kadınlara verilmiştir. Eleme bu şekilde yapılmıştır. Yine de toplam katılımcı sayısının çok üzerinde bir sayı ortaya çıkmıştır. Son olarak ikinci aşama seçilen kadınlar arasında kura çekerek 77 kişinin katılımı sağlanmıştır. Başvurunun bu denli çok olmasına rağmen proje bütçesine sadık kalmak için sadece 77 kişinin başvurusu kabul edilmiştir. Geriye kalan 120 kişinin başvurusu ilk aşamada kabul edilmemiştir. Bu kişilere eğitim verilmesi için fon arayışı yapılacaktır." dedi.