Onno Medical Kaliteli Çözümleri ile Sektörün Hizmet Standartlarını Yükseltiyor

Alanının uzman, deneyimli ve güvenilir ismi Onno Medical 2007 yılında kurulmuştur. Hizmetlerini özveri, dürüstlük ve güven temlinde şekillendirmektedir.

Dünya çapında üreticilerin sağlık sektörünün farklı ihtiyaçlarını karşılama amacıyla tasarlanan tıbbi ürünleriyle tedarik çeşitliliği sağlamaktadır. Covidien ve Baxter gibi kalitesi dünya genelinde onaylanmış markaların ürünlerine ulaşarak tüm gereksinimleri en yüksek kaliteyle karşılamak için siz de Onno Medical ile iletişime geçebilirsiniz.

Sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak hizmetlerine kesintisiz bir şekilde devam eden Baxter, dünya genelinde herkesin sağlıklı bir yaşam sürme hakkı olduğu inancı çerçevesinde çalışmalarını şekillendirir. Bu doğrultuda daha kişiselleştirilmiş ve daha akıllı bakım sağlamaya aynı zamanda dönüşüm getiren yenilikler sunmayı hedefler.

60 yıldan daha uzun bir zamandır hemodiyaliz ve periton diyalizi ile ilgili olarak öncü bakım çalışmalarını yürüten nefroloji topluluğuyla iş birliği içerisindeki Baxter yenilikçi vizyonu sayesinde genişletilmiş hemodiyaliz ve uzaktan hasta yönetimi gibi alanlarda farkını gözler önüne sermektedir.

Baxter Diyaliz Sürecinde Konforu ve Faydayı Artırmayı Amaçlıyor


Diyaliz, kronik böbrek yetmezliği sorunu yaşayan hastalarda böbrek fonksiyonlarının önemli ölçüde yerine getirilmesini sağlayan önemli bir süreçtir. Bu kapsamda hemodiyaliz ve periton diyalizi süreçlerinin vücuttan atık madde, toksin, fazla tuz ve sıvıları uzaklaştırarak böbreklerin temel görevini üstlendiği ifade edilebilir.

Unutulmaması gereken nokta diyaliz tedavisinin böbreklerin tüm işlevlerinin yerini alamadığıdır. Bu nedenle hastaların düzenli olarak kullanması gereken bazı ilaçlar vardır. Bunlar arasında antihipertansif tedavileri, aneminin önlenmesi için kırmızı kan hücrelerinin üretimini artıran ilaçlar, kandaki fosfat seviyelerini düşüren ilaçlar ile vitaminler de bulunur.

İnce elyaf içeren yapay filtrelere diyalizer adı verilir. Diyalizerdeki lifler yarı geçirgen diyaliz zarı olarak da adlandırılan, duvardaki mikroskobik gözeneklerle oyuk bir yapıdadır. Hemodiyaliz prosedürü sırasında toksinlerin uzaklaştırılması için filtreden özel bir diyaliz sıvısı akarken kan içi boş fiberden akar. Lifler de dışarıdan yıkanmış olur. Yarı geçirgen diyaliz membranına bağlı olarak toksinlerin, ürenin ve diğer küçük parçacıkların membrandan geçmesi söz konusu olabilir.

Diyaliz Atıkları ve Toksinler Vücuttan Nasıl Uzaklaştırılır?


Metabolik toksinlerin membrandan diyaliz sıvısına aktarılması difüzyon olarak bilinen doğal işlemlere dayanmaktadır. Kan ve diyaliz sıvısı farklı molekül konsantrasyonlarına sahiptir. Yarı geçirgen zarla ayrılması durumunda molekül zardan daha düşük konsantrasyona hareket edecektir. Aynı zamanda kan hücreleri ve büyük proteinler, küçük zar hücrelerinden geçemeyecek kadar büyük olduklarından kanda kalmaktadırlar.

Hemodiyaliz sürecinde yapay bir zar yani yapay bir diyalizör kullanılır. Periton diyalizinde (karın duvarlarını çevreleyen periton) doğal yarı geçirgen bir diyaliz zarı olarak kullanılmaktadır.

Diyalizde Vücuttaki Fazla Su Nasıl Atılır?


Kronik böbrek yetmezliği sorunu olan hastaların idrara çıkmakla ilgili problemleri olduğundan genellikle aşırı sıvı ile ilgili problemleri bulunur. Periton diyalizi sürecinde vücuttaki fazla suyun atılması için diyaliz sıvısına şeker eklenir. Şeker moleküllerinin periton zarından kolayca geçememesi nedeniyle vücut suyu, sıvı konsantrasyonundaki farkın dengelenmesi için peritondan diyaliz sıvısına geçmektedir. Bu işleme “Osmoz” adı verilir. Sürekli olarak taze diyaliz sıvısı getirilmesiyle böbreklerin çıkaramadığı ve vücutta toplanacak olan fazla su kandan alınabilmektedir.

Hemodiyaliz prosedüründe içi boş elyafın dışındaki basıncın içeriden daha düşük olduğu durumlarda, vücut suyu içi boş elyafın içinden akan kandan alınır. Ultrafiltrasyon adı verilen bu işlem fazla suyun vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

Prismaflex Yenilikçi Bir Sistem Olarak Ön Planda


Prismaflex sistemi Baxter tarafından akut böbrek yaralanmasına bağlı olarak kritik hastaların iyileşme sürecinin desteklenmesi amacıyla tasarlanmıştır. Esnekliğinin yanı sıra spesifik hasta gereksinimlerine göre uyarlanabilen bir sistemdir. Bu önemli avantaj sayesinde hasta özelinde gerçekleştirilen değişiklikler tedavilerin başarısının artırılmasını sağlayan önemli bir etken haline gelebilir.

Prismaflex sistemin hasta kimyasını sıvı çıkışıyla dengelemeye katkıda bulunan sıvı algoritmaları vardır. Böylece hasta özelinde en uygun tedavi planlanabilmektedir. Bu doğrultuda herhangi bir zamanda hastanın 7 ml sıvı doğruluğu içinde ne kadar tedavi aldığını izleme imkanı elde edilebilmektedir.

Hastaların şikayetleri gibi ihtiyaçları da birbirinden farklı olabilir. Ancak Prismaflex sistemi kullanmak bireysel hasta bakımı yapma imkanı sağlar. Yavaş Düşük Etkinlikli Diyaliz (SLED - Slow Low Efficiency Dialysis) ve Aralıklı Hemodiyaliz’den (IHD - Intermittent Hemodialysis) farklı olmak üzere Prismaflex kontrol ünitesi 24 saatlik periyotlarda Sürekli Renal Replasman Tedavisi (CRRT) sağlamak üzere tasarlanmış bulunmaktadır.

Prismaflex Sistemi’ne ait bulunan sıvı algoritmalarının en önemli faydalarından biri optimum terapi sağlanabilmesi amacıyla hastaların kimyasal durumunun dengelenmesine sıvı giderimi yoluyla katkı sağlamalarıdır. Prismaflex Sistemi’nde yer alan EMR bağlantısı, manuel dokümantasyonun azaltılmasına yardımcı olma yoluyla klinisyenlerin iş akışlarını kolaylaştırma görevini üstlenir. Prismaflex Sistemi’nin diğer bir özelliği ise doğrudan ya da üçüncü bir taraf aracılığıyla pek çok hastanenin EMR sistemine kolayca entegre edilmesini sağlayan yapısıdır. Diğer yandan manuel kaydı elimine ederek tedavi verilerinin indirilmesi noktasında da önemli bir rol üstlenmektedir.