OFLUOĞLU'NDAN BAKIRCI'YA SERT CEVAP

Geçtiğimiz günlerde sitemizde yer alan "Şehrin Göbeğine Bu Merdivenler Yakışıyor Mu?" haberimizle ilgili olarak Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan aldığımız cevaplar neticesinde, Ticaret Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu ile görüştük.

Haber: Turgay Ayhan

Bilindiği üzere, Rize Merkez'de yer alan ve vatandaşların Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasındaki geçişini sağlayan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanındaki merdivenlerin yıllardır süren içler acısı durumu ile ilgili yaptığımız haber sonrası, Radyo Karadeniz'de hafta içi her sabah yayınlanan TURBÜLANS programına konuk olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya bu merdivenleri sormuştuk.

Başkan Halil Bakırcı programda; "Rize Belediyesi'nin burayı yapması gibi bir durumu söz konusu değil. Rize Ticaret Odası kendi kiraladığı bu yerin yapımını üstlenmesi gerekiyor. Kendi kiraladığı yerin duvarında bir sızıntı varsa ve Rize Ticaret Odası bundan rahatsız olmuyorsa, bende hiç rahatsız olmam. Rize Belediyesi'ne ait değil orası. Ticaret Odası hukuken bize devrini yaparsa, hemen yaptırırım merdivenleri... Hatta cebimden yaptıracağım." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili telefonda konuştuğumuz Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu'na merdivenlerin durumunu ve Başkan Halil Bakırcı'nın verdiği cevabı sorduk.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak orada kiracı olduklarını ve oranın Vakıflar Müdürlüğü'ne ait olduğunu söyleyen Ofluoğlu, "Siz hiç kiracıların sokak yaptırdığını gördünüz mü? Neticede orası halkın geçtiği bir sokak. Mülkü Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. Ticaret Odası'nın değildir. Burada Ticaret Odası hiç muhattap değildir. Asıl muhatap belediyedir, neticede vatandaşın geçtiği bir yerdir." şeklinde konuştu.

Rize Belediyesi'nin orada bulunan isminin yazılı olduğu tabelasını da kırdırdığına değinen Ömer Ofluoğlu, "Onları kırdırdı, kurtuldu o işten. Öyle kolaysa belediyenin tabelasını da kırdırsın, Rize'ye hizmetten de kurtulsun. Öyle birşey yok. Orası vatandaşın geçtiği bir sokaktır. Ben belediye başkanı değilim. Belediye başkanı olduğum zaman orayı dört dörtlük yaptırırım. Eğer merdivenlerin yaptırılması mülkün sahibine aitse, o zaman yaptırması gereken Vakıflar Genel Müdürlüğü'dür, Ticaret Odası değildir." şeklinde konuşarak, eğer kanunen kiracı olan bir kurumun sokak, merdiven yada kanalizasyon yaptırması gibi bir durumu varsa, merdivenleri yaptırabileceklerini ifade etti.

Merdivenlerle ilgili daha önce belediyeye müracatlarının olduğunu da söyleyen Ofluoğlu, merdiven duvarlarında bulunan Rize Belediyesi isimlerinin de bu müracatları sonrası kırılmış olabileceğini tahmin ettiği belirtti.

"Öyle bir mantıkla bu işler olmaz. Biz kiracıyız. Belediyenin kullandığı bir yerdir orası ve belediye yaptırmalıdır orayı. Benim işçim mi var, mühendisim mi var, neyim var?... Belediyede bunun altyapısı mevcuttur. Makinası vardır, işçisi vardır, mühendisi vardır.. Ticaret Odası ne anlar kanalizasyon yapmaktan?" şeklinde konuşan Ofluoğlu, "Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı orayı yaptırmam diyorsa bunun cevabını kamuoyuna kendisi verir. Halk elbet birgün neden yaptırmıyorsun diye sorar ona" ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN GÖBEĞİNE BU MERDİVENLER YAKIŞIYOR MU?