Muharrem İnce Trabzon'da Erdoğan'a yüklendi

Partisinin Memleket Buluşmaları programı kapsamında Trabzon'a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Memleket Buluşmaları programı kapsamında geldiği Trabzon'da partisinin Trabzon 1. Olağan İl Kongresi’ne katıldı ve il binasının açılışını yaptı.

Esnaf ziyaretlerinde de bulunan İnce, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir canlı yayın sırasında manda yoğurtlu, kestane ballı gece yiyeceği önerisini eleştirerek, "Kuru ekmek kuyruğunun, yağ kuyruğunun, benzin kuyruğunun olduğu bir Türkiye’de insanlara Medine hurmalı, yulaflı, kestane ballı, manda yoğurtlu gece yiyeceği önerisi veriyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim yani. Sen kaybetmeyeceksin seçimi de kim kaybedecek” dedi.

İnce şunları söyledi; "Soğan olmuş 6 lira, patates 10 lira, yumurta 2 liraya doğru gidiyor. Bu geçim sıkıntısının, bu hayat pahalılığının derinleştiği, kökleştiği bir Türkiye’de Sayın Erdoğan bir televizyon kanalında aynen şöyle diyor; ben her akşam yoğurt alırım diyor. Ama öyle her yoğurt değil ha manda yoğurdu diyor. Eskişehir’den bizim belediyelerden geliyor diyor. Sonra içine kestane balı diyor. Kestane balının nereden geldiğini söylemiyor ama herhalde Rize’den geliyor. Sonra onun içine 3-4 tane Medine hurması doğrarım diyor. Sonra birazda yulaf atarım diyor. Bunu her akşam yerim, bu şifadır diyor. Herhalde şöyle zannediyor. 85 milyonun evinde Medine hurması var, Eskişehir’den gelen manda yoğurdu var, Konya’dan gelen yulaf var, kestane balı var, herhalde herkesin evinde var ama yemesini bilmiyorlar. Erdoğan da yemesini öğrensinler diye bunları anlatıyor. Herhalde böyle zannediyor.

Gerçeklikten kopmak, hayattan kopmak böyle bir şeydir. Saraylı olmak böyle bir şeydir, bu tam bir saraylı. Bunun milletle alakası yok. Kopmuş bunun milletle alakası. Birisi de oradan çıkıp efendim ne yapıyorsunuz, Rize’den kestane balı, Eskişehir’den manda yoğurdu, Konya’dan yulaf, Medine’den hurma… Ne yapıyorsun sayın cumhurbaşkanım diyemiyorlar. Ya ne diyorsun sen sayın Erdoğan? Sayın Ak Parti Genel Başkanı sen ne diyorsun ya? Millet kuru ekmek kuyruğunda. Benzini kokluyor ya arabalar. Sen bunun farkında değil misin? Millette var da yemesini bilmiyorlar, arkadaş da öğretiyor millete, bak böyle yiyin ki şifa bulursunuz diyor. Dalga geçiyor milletle. Kuru ekmek kuyruğunun, yağ kuyruğunun, benzin kuyruğunun olduğu bir Türkiye’de insanlara Medine hurmalı, yulaflı, kestane ballı, manda yoğurtlu gece yiyeceği önerisi veriyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim yani. Sen kaybetmeyeceksin seçimi de kim kaybedecek? Kaybetmelisin yani. Sen kaybetmiyorsan eyvah eyvah 85 milyon çok kötü bir şekilde kaybedecek zaten."