Makaron Lezzeti Hazz'da En Üst Noktaya Taşınıyor

Renkli, yumuşak ve narin makaronlar Fransa'nın en değerli tatlılarından biridir.

Artık neredeyse bir sanat formu haline gelen makaronların tadını çıkarmak için en kestirme yol Hazz tarafından üretilen birbirinden özel lezzetli makaron çeşitlerinden geçiyor. Yeri gelmişken şunu da belirtelim Hazz bu iddiasını yalnızca makaron üretiminde ortaya koymuyor. Birbirinden lezzetli ve özel çikolata çeşitleri de Hazz çikolata kategorisindeki sıra dışı çeşitleriyle çikolata tutkunlarının kalbini feth ediyor.

Makaron, beze, badem unu ve krema dolgusu ile yapılan zarif, kendisi küçük ama lezzeti bir o kadar büyük tatlılardır. Avrupa’da makaronun ilk ortaya çıkışı Ortaçağ’a denk gelir. O zamanlar makaron yalnızca badem, yumurta akı ve şekerden yapılan, dışı gevrek ve içi yumuşak bir tatlıydı. Makaron denildiğinde tüm kredileri Fransızlar toplamasına rağmen makaronu muhtemelen 1500’lerde Catherine de Medici İtalya’dan Fransa’ya getirmiştir.  Bununla birlikte Fransa’nın da hakkını yemeyelim ve makarona dünya çapında popülerlik kazandıranın Fransız mutfağı olduğunun altını çizelim. 17.yüzyılda Fransa’da ilk yazılı makaron tarifinin ortaya çıkmasından sonra bu konuda sayısız versiyon ortaya çıktı.

1792'de, Nancy'de Macaron Sisters olarak tanınan iki Karmelit rahibe, Fransız Devrimi sırasında hayatta kalmak için tatlıları pişirip sattı. 1952'de Nancy, makaronları ürettikleri noktayı onlardan sonra yeniden adlandırarak çifti onurlandırdı. Zamanla, Fransa'nın farklı bölgeleri tarifi yerel bir uzmanlık alanı olarak benimsedi.

Ancak şu anda bildiğimiz ve tükettiğimiz yani hafif aromalı bir dolguyla bir araya getirilen iki beze kurabiyesi şeklindeki makaron Fransız başkentinin dünyaya bir armağanıdır. 1830’lu yıllarda Parisli şekerlemeciler dünyanın Macaron Parisien ile tanışmasını sağladı. Tarif, harika bir tatlı yapma konusundaki uzmanlığı su götürmez bir gerçek olan bir Fransız beyefendisi,  Louis-Ernest Ladurée tarafından 1862'de kurulan Pâtisserie Ladurée tarafından popüler hale getirildi.

Makaronun günümüzdeki popülerliği aslında hiç bitmeyen bir yeniden icat sürecine, sürekli yeni tatlar ve renklerin ortaya çıkmasına dayanır. 21. yüzyılın başında, şekerlemeciler; dolgu ve kurabiye arasında lezzet farkı olan makaronlar sunmaya başladılar. Son zamanlarda, pasta şefleri lezzetli ilhamları kullanarak geleneksel tarifleri yeniliyorlar ve karşımıza Hazz ürünleri arasında çok özel bir yere sahip olan kan portakallı, hindistan cevizli, frambuazlı ve karamelli gibi birbirinden leziz makaron çeşitleri çıkıyor.

Hazz Çikolata ve Makaron Çeşitleri ile Yüzleri Güldürmek Garanti


Tarihine kısaca değindiğimiz makaron tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son derece popüler bir tatlı. Peki, nedir aslında bu makaron? Makaron temel olarak 2 kabuk kısmından ve bu kabukların arasında bulunan dolgudan oluşan leziz bir tatlıdır. Makaronun dış kabukları; yumurta akı, şeker ve öğütülmüş badem unu karışımından yapılır. Kabuklar krema dolgusuyla bir arada tutulur. Farklı renkler oluşturmak için gıda boyası kullanılır.

Mükemmel bir makaronu aslında görünüşünden tanırsınız. Kabuklar mükemmel bir şekilde yuvarlak olması ve çevresi boyunca fırfırlı bir kenara sahip olmalıdır. Üst kısmı düz, pürüzsüz ve hafif parlak olması gereken makaron kabuklarının iç kısımlarında hava cepleri bulunmamalıdır. Bir ısırık aldığınızda kabuk ağzınızda hafif gevrek ve parçalanmış, ortası ise yumuşak ve çiğnenebilir olmalıdır. İki dokunun kontrastının sağladığı mükemmel ısırık mükemmel makaronun imzası olarak kabul edilir.

Makaronlarla ilgili bu kadar çok bilgi verdikten sonra elbette çikolataya değinmeden geçemezdik. Bu sefer sizleri Hazz ürün kategorisindeki en prestijli ürünlerden biri olan trüf çikolata ile tanıştırmak istiyoruz. Trüf çikolata içi ganajla ve dışı kakao tozuyla ya da çikolatayla kaplı bir üründür. Trüf çikolata hepsi özenle seçilen, birbirinden lezzetli ve kaliteli malzemeler kullanılarak üretilir.

Sevilen malzemelerin prestijli bir birlikteliği olarak tanımlanabilen trüf çikolatalar yalnızca iç dolgularıyla değil dışlarındaki kaplamayla da lezzeti üst noktalara taşırlar. Açıkça söylemek gerekir ki trüf çikolatalara asıl lezzetlerini içlerindeki dolguları verir. Aynı zamanda prestijli bir hediye alternatifi de olan trüf çikolatalar yalnızca lezzetleriyle değil tazeliklerini ve özelliklerini korumalarını sağlayan şık ambalajlarıyla da göz doldururlar.

Çikolatanın kalitesi ve lezzeti temel olarak üretiminde kullanılması tercih edileb kakao, kakao yağı, süt ve şekerin kalitesine ve oranlarına göre değişiklik gösterir. Hazz tüm ürünlerinde olduğu gibi trüf çikolata üretiminde de en kaliteli ve en taze ürünleri kullanmaya özen gösteren bir markadır. Trüf çikolata hem kendinizi hem sevdiklerinizi şımartmanın en lezzetli yolu ve en prestijli çikolata çeşitlerinden biri olarak kabul edilir. Hazz’ın birbirinden özel lezzetlerinin yer aldığı hazz.com.tr adresinde Çikolata kategorisinin Trüf Çikolata alt kategorisinde Fes Bordo Kadife Kutuda Trüf Çikolata (16 Adet), Fes Bordo Kadife Kutuda Trüf Çikolata (29 Adet), Trüf Çikolata (12 Adet), Hazz Tartuffi Kakaolu Fındıklı Krepli 120 Gr. ve Hazz’a Özel Çikolata Kutusu gibi birbirinden özel ve lezzetli ürünler sizlerin beğenisine sunulur.