Lider Çayelispor'dan ilk devrenin son maçında gol yağmuru

BAL ekibi Lider Çayelispor, ilk devrenin son maçında sahasında konuk ettiği Arhavi 08 SK ekibini gol yağmuruna tutarak sahadan 6-1 galip ayrıldı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup ekiplerinden grup lideri Smart Holding Çayelispor, sahasında Artvin ekibi Arhavi 08 Spor Kulübü’nü konuk etti.

İlk yarısı 2-0 ev sahibi ekibinin galibiyetiyle tamamlanan maçın 26’ncı dakikasında penaltı kazanan ev sahibi ekip Halil İbrahim Canik’in ayağından bu şansı gole çevirerek 1-0 öne geçti. Takımın golcü ismi Halil İbrahim 39’uncu dakikada skoru 2-0 yaparak ilk yarının sonucunu belirledi.

61’inci dakikada konuk Arhavi ekibi Taner Çapakçur’un golü ile farkı bire indirse de Yeşil-Beyazlı ekip üst üste attığı gollerle maçı 5 farkla tamamladı. 66’ncı dakikada bir gol daha kaydeden Halil İbrahim Cenik maçta hat-trick yaparken 67’nci dakikada Muhammed Ali Yılmaz, 72’nci dakikada Emre Yanık ve 90+1’inci dakikada Hüseyin Eren, Çayeli ekibine galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Şevki Tonyalı yönetimindeki Çayelispor, maça kalede Enes Akgün olmak üzere Muhammed Ali Yılmaz, Hakan Selim Yıldız, Emre Yanık, Onur Beşli, Nevres Demir, İlyas Sarı, Barış Pune, Bayram Çelik, Oktay Gümüş ve Halil İbrahim Cenik 11’i ile çıktı. Teknik Direktör Şevki Tonyalı 4’üncü haftadan itibaren görev aldığı takımda 10 maçtan 9 galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

İlk devreyi 28 puanla lider tamamlayan Çayelispor, en yakın rakibi Doğubayazıt Futbol Kulübüyle aradaki 3 puan farkı da korumuş oldu. 19 puanda kalan Arhavi ekibiyse ilk devreyi 6’ncı sırada tamamladı.

Çayelispor, 28 gün aranın verildiği ligde 04 Şubat Pazar günü saat 13.00’da en yakın rakibi Doğubayazıt Futbol Kulübü ile sahasında oynayacağı 14. Hafta maçıyla ikinci devreye başlayacak. Çayeli ekibi sezonun açılış maçında rakibine deplasmanda 4-1 mağlup olmuştu.