KARAL'DAN RİZE İÇİN İKİ İYİ, BİR KÖTÜ HABER

Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ankara dönüşü bir araya geldiği basın mensuplarına Rize için iki iyi, bir kötü haber verdi.

Haber: Turgay Ayhan

Ak Parti 3. Olağan Kongresi nedeniyle Ankara'ya giden İl Başkanı Hasan Karal, temaslarının ardından döndüğü Rize'de ayağının tozuyla basın mensupları ile biraraya geldi.

Ak Parti Rize İl Başkanlığı'nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısının ana  konusunu Çaykur ve Emtia Borsası oluşturdu. Ankara'da kurumlarla yaptığı temaslar hakkında da bilgiler veren Hasan Karal, iki iyi, bir de kötü haber paylaştı.

OVİT TÜNELİ ÇALIŞMALARI YIL SONUNA KADAR BAŞLAYACAK

İlk olarak Ovit Tüneli ile ilgili müjdeli haberi veren Karal, Karayolları Genel Müdürü ile görüştüğünü belirterek, Ovit Tüneli için firmaların tekliflerini sunduklarını iletti. Ekim ayının sonuna doğru proje ihalesinin sonuçlanacağını söyleyen Karal, yıl sonuna kadar ihaleyi kazanan firmanın Ovit Tüneli için proje çalışmasına başlayabileceği bilgisini aktardı.

Ovit Tüneli'nin yanı sıra Pazaryolu-Kırık mevkiinin baypas edilerek ikinci bir tünelin yapılmasının gündemde olduğunu da söyleyen Karal, böylece İspir yolunun 25 KM daha kısalacağını ifade etti.

Ayrıca Karayolları Genel Müdürü'nün daha önce Ovit Tüneli ile ilgili her türlü desteği vereceğini söyleyen Rizeli İşadamı Talip Kahraman'ı resmi imzaların atılması için genel müdürlüğe beklediğini de ileten Karal, hayırsever işadamlarının desteklerinin olması halinde bu çalışmalara daha erken girişilebileceğini söyledi.

RİZE ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURULACAK

Rize  Üniversitesi bünyesinde bir Diş Fakültesi kurulması müjdesini de veren Karal, gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve YÖK Başkan vekili ile görüştüğünü söyledi.

"Hedefimiz Rize Üniversitesi'ni büyütmek ve üniversitemizi onbinlerce öğrencinin okuduğu bir eğitim yeri haline getirmektir" şeklinde konuşan Karal, MİT Binasının 4 dönümlük arazisinin Milli Eğitim Müdürlüğü yerine Rize Üniversitesi'ne tahsisi için gerekli yazışmaların yapıldığını ve burasının Diş Hekimliği Fakültesi için uygun olduğunu düşündüklerini söyledi.

Karal, "Diş Hekimliği Fakültesi sayesinde, vatandaşlarımız diş hastalıklarıyla ilgili diğer illere çıkmak zorunda kalmayacak" şeklinde konuştu.

RİZE, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FIRSATINI KAÇIRMAK ÜZERE

Organize Sanayii Bölgesi konusunda üzücü bir haber veren Karal, Rize'nin bu fırsatı kaçırmak üzere olduğunu söyledi.

"Organize Sanayi Bölgesi'nin Rize gündeminden tamamen çıkmasından endişeliyim." şeklinde konuşan Karal, Sayıştay'ın Rize için ayırdığı ve bankada tutulan 3.8 Trilyon parayı çekmeyi düşündüğünü söyledi.

Vatandaşların bu konuda sağduyulu davranması gerektiğini söyleyen Karal, Rize'nin Organize Sanayi Bölgesi fırsatını kaçırmaması için, vatandaşların sağduyulu olup toplumsal bir duyarlılık göstererek o bölgelerde fabrikalar kurulmasına fırsat vermeleri gerektiğini söyledi.

Son olarak, Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Karal, Rize'nin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 300 kişilik bir yabancı basın ordusunu Rize'ye davet etmeyi düşündüklerini belirtti.