Kadro isteyen Mevsimlik İşçiler Çaykur önünde eylem yaptı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesinde çalışan mevsimlik işçiler, Genel Müdürlük binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Çaykur binası önünde toplanan ve kadro alamadıkları için bir basın açıklaması gerçekleştiren mevsimlik işçiler, 6 ay çalışıp 6 ay çalışamadıkları için geçinmekte zorluk yaşadıklarını vurguladılar.

Kadro almayı beklerken yıllarca hem hükümet tarafından hem de yetkili sendika tarafından oyalandıklarını belirten mevsimlik işçiler, kendilerini 6 ay çalışıp 6 ay kış uykusuna yatan ayılar gibi hissettiklerini ifade ederek mevsimlik işçilere kadro verilmemesinden dolayı tepki gösterdiler.

Yılın 6 ayında işsiz kaldıklarından çalışamaz ve gelir elde edemez duruma geldiklerinden borçlandıklarını ve çalıştıkları 6 ay süre ile bu borçları karşılayamadıklarını kaydeden işçiler, Çaykur'da yetkili olan Öz Gıda-İş Sendikası'nın sorunlara kayıtsız kaldığını ve kadro taleplerini dile getirmeyi başaramadığını savundular.

Bir mevsimlik kadın işçi isyan ederek, "6 ay para görüyoruz 6 ay sonra hep idare ediyoruz. Bizim çoluk çocuğumuzun günahı ne. 26 yıldır ha bugün ha yarın diye umut ediyoruz ama hala ortada hiçbir şey yok. Verdiğim oylar haram olsun, zehir olsun zıkkım olsun, sendikasının da Allah belasını versin. Ayıp denen bir şey var. Kendimi ayı gibi hissediyorum. 6 ay ye 6 ay yat uyu. Çaykur işçisi ayılar gibi. 6 ay çalış, 6 ay yat uyu. Ben ne zaman emekli olacağım. 6 ay çalışmak yetmiyor bize, yetmiyor. Seçimden önce dediniz ki ‘çalışıyoruz, uğraşıyoruz’ hani nerde? Oyları aldınız defolup gittiniz hani nerdesiniz? Hani nerede sendika niçin çıkıp işçiye ekmek ver diye bağırmıyor? Kadro da değil, ekmek, ekmek, ekmek bağırın. Kadro falan değil. Konu ekmek, ekmek.” ifadelerini kullandı.