İtalya Vizesi Almanın En Hızlı ve Etkili Yöntemleri

İtalya, çoğunluğu İtalya Yarımadası'nda ve küçük bir kısmı ise Güney Avrupa bölgesinde bulunan bir ülkedir.

Eşsiz plajları, tarihi sokakları, tüm dünya vatandaşları tarafından sevilen mutfak lezzetleri, romantik şehirleri, eğitim imkanları, kültürel ve sanatsal faaliyetleri gibi çok sayıda cazip özelliği ile her sene binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Akdeniz sularında bulunan en büyük 2 ada olan Sardinya ve Sicilya da İtalyan toprakları arasında yer almaktadır.

Günümüzde birçok kişi gibi çok sayıda Türk vatandaşı da İtalya seyahati yapma hayalleri kurmaktadır. Bu durum ise doğru şekilde yapılmış olan bir İtalya vizesi başvurusu ile mümkün hale gelmektedir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Gerekli formların hatasız şekilde doldurulması, belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması, harçların ödenmesi ve takip süreçlerinin doğru şekilde izlenmesi gibi çok sayıda adım bu duruma örnek olarak gösterilebilmektedir. Ancak her zaman için en önemli nokta, doğru vize türünün belirlenmesi ve gerekliliklerinin yerine getirilmesidir.

İtalya vize başvurusu işlemleri, özellikle ilk kez başvuran kişiler için karmaşık olabilmektedir. Bu durum karşısında yapılan hatalı ya da eksik işlemler ise vize reddi yanıtı alınmasına yol açmaktadır. Böylece kişiler, hem zaman hem de maddi anlamda ciddi kayıplar yaşayabilmektedir. Çünkü başvurunun reddedilmesi halinde yeni bir başvuru yapılması gerekecektir.

1973 senesinden beri vize danışmanlığı hizmetleri sunan Vize Başvuru Merkezi ailesi; Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Rus vizesi işlemlerinde olduğu gibi İtalya vizesi başvurularında da en profesyonel danışmanlığı sağlamaktadır. Bu sayede kişiler, tüm başvuru adımlarını doğru ve eksiksiz şekilde yerine getirerek olumlu yanıt alma fırsatına kolayca sahip olmaktadır. Aynı zamanda profesyonel danışmanlık hizmetleri ile işlemlerin hızlandırılması ve daha kısa süre içerisinde sonuçlandırılması gibi avantajları da elde etmek mümkün hale gelmektedir.

İtalya Vizesi Türleri ve Koşulları Nelerdir?

İtalya vize türleri, kişilerin sahip oldukları statülere ve ziyaret amaçlarına bağlı olarak farklı prosedürler barındırmaktadır. Teslim edilmesi gereken belgeler, kanıt belgeleri, doldurulan formlar, harç ücretleri ve izlenmesi gereken adımlar başvurulan vize türlerine göre değişiklik göstermektedir. İtalya vizesi türleri ve koşullarını ise kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

● C Tipi Vize: Kısa süreli vize olarak da adlandırılmaktadır. Sağlık hizmetleri, turistik geziler, eğitim programları, ticari faaliyetler ve kültürel ziyaretler gibi durumlar karşısında başvuru yapılması gereken vize türüdür. Yapılan başvurunun olumlu şekilde sonuçlanması durumunda, bordo pasaport sahibi olan Türk vatandaşları 90 günü aşmayacak şekilde Schengen ülkelerini ziyaret edebilme hakkına sahip olmaktadır. Schengen vizesi bulunan gri, siyah, yeşil ve kırmızı pasaport sahipleri ise vize muafiyeti şartları dahilinde 90 gün süreyle seyahat etme hakkı kazanmaktadır.

● Turistik İtalya Vizesi: İtalya’ya turistik geziler yapmak isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür. Planlanan seyahatlerin 90 günü aşmaması şartı bulunmaktadır. Bordo (umuma mahsus) dışındaki pasaport sahiplerinin ise 180 günlük periyotlar içerisinde 90 gün süreyle vize muafiyeti kapsamında seyahat etmeleri mümkündür. 3. dünya ülkesi vatandaşlarının bu vize başvurularından olumlu sonuçlar alabilmeleri için Schengen vizesi sahibi olmaları gerekmektedir.

● Ticari İtalya Vizesi: Ticari amaçlı fuarlar, iş görüşmeleri, konferanslar, seminerler ve benzeri faaliyetlere katılım gösterilmesi amacıyla alınması gereken vize türüdür. Bu vize başvurularının olumlu şekilde sonuçlanabilmesi için İtalya’da bulunan iş ortakları ya da organizasyon sahipleri tarafından davetiye mektubu alınması şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda 90 günü aşmayacak şekilde düzenlenen vizelerdir.

● İtalya Akraba Ziyareti Vizesi: İtalya’da yaşayan aile üyeleri, akrabalar, arkadaşlar ya da diğer yakınların ziyaret edilebilmesi amacıyla alınması gereken vize türüdür. 90 gün süresi bulunan geçici vize grubunda yer almaktadır. Ancak yapılan başvuruların olumlu şekilde sonuçlanması için İtalya’da ikamet eden yakın tarafından ziyaretçiye davetiye mektubu hazırlanması gerekmektedir.

● İtalya İnsani Vizesi: İtalya’da düzenlenen kültürel etkinlikler, konuşmalar, sempozyumlar, sportif faaliyetler, mesleki konferanslar ve benzeri etkinliklere katılım gösterebilmek için başvurulması gereken vize türüdür. Aynı zamanda bu faaliyetlerde rol alacak olan yetkililer için verilen bir vizedir. Kısa süreli vize grubunda yer almaktadır. Faaliyetler tamamlandıktan kısa süre sonrasında kişilerin vatandaşı oldukları ülkelere geri dönmeleri talep edilmektedir.

● İtalya Kısa Süreli Eğitim ve Staj Vizeleri: Eğitim hayatını İtalya sınırları içerisinde sürdürmek ya da staj programlarına katılmak isteyen kişiler tarafından başvurulması gereken vize türüdür. Programların 90 günden uzun olmaması durumunda kısa süreli vize alınması yeterli olmaktadır. Ancak daha uzun süren programlar için D tipi olarak kodlanan vize grubuna başvurulması gerekmektedir.

İtalya seyahatleri 90 günden uzun olan kişiler, uzun süreli vize türlerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda herhangi bir yolculuk sırasında İtalya sınırları içerisinde aktarma yapması gereken kişiler, transit vizeye sahip olmalıdır. Vize başvurularının olumlu şekilde sonuçlanabilmesi adına doğru vize türünün belirlenmesi ve tüm sürecin profesyonel şekilde sürdürülebilmesi için, Vize Başvuru Merkezi tarafından sunulan kaliteli hizmetlerden yararlanılması oldukça kolaydır.