HABERTÜRK'ÜN 'MÜZİK VE YOL'U RİZE'YE DÜŞTÜ

Habertürk Tv ekranlarından yayınlanan ve Endi ile Paul tarafından birlikte sunulan 'Müzik ve Yol' programı, Rize'ye konuk oldu.

1988 yılında Türkiye'ye gelerek İstanbula yerleşen İngiliz Andy Claybrun ve İskoç asıllı Paul Dwyer, Türkiye'de müzik yapmaya başlayarak 1997 yılında 'Belki Yes, Belki No' isimli ilk Türkçe albümlerini çıkarttılar. 13 yıl sonra ise 'Ya Bugün yada Yarın' isimli albümlerini çıkartan ikilinin 2 tane de İngilizce albümü bulunuyor.

3 aylığına geldikleri İstanbul'dan bir daha ayrılamayan ve Türkiye'de müzik yapmaya devam eden ikili, Habertürk Tv ekranlarında birlikte hazırlayıp sundukları "Müzik ve Yol" programı ile, Türkiye'yi dolaşarak müzik yolculuklarını sürdürüyorlar.

Her Pazar günü saat 17:10'da Habertürk Tv ekranında yayınlanan 'Müzik ve Yol' programının bu hafta yolu Rize'ye düştü.

Ardeşen ve Ayder Yaylası'nı dolaşan ikili tulumun tarihçesini ve yapılışını ekranlara yansıtırken, aslen İskoçyalı olan Paul, tulumun, kendi çalgıları olan Gayda ile benzerliğini gözlemledi.

Çay bahçesine girerek çay toplayan ve fabrikada yaş çayın kuru çaya dönüşme aşamalarını da programlarında yansıtan ikili, Selçuk Balcı'nın da konuk olduğu bölümde ise kemençeyi tanıttılar.