GÜNDOĞDU'DA HEYELAN 9 YERDEN GELDİ / VİDEO

Rize'nin Gündoğdu beldesinde meydana gelen sel ve heyelan faciasının korkunç boyutu havadan çekilen görüntülerle daha net ortaya çıktı.

Faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 12’yi bulurken, havadan çekilen fotoğraflarda heyelan dehşetinin ilk kez 9 ayrı noktadan geldiği görüldü. Faciada 20 evin yıkıldığı, 100 evin de hasar gördüğü açıklandı.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ve belediye ekipleri ile vatandaşlar, Selde kaybolan Salim Bilgin için Gündoğdu beldesinin Hamidiye mahallesinde, Havva Kopuz'un ise Veliköy'de arama çalışmalarına da yeniden başladı.

İş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizliyor. Belediye ekiplerince de temiz su ihtiyacı tankerlerle halka su dağıtılarak karşılanıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, heyelan bölgesinde araçlarla ulaşılamayan yerlere yaya olarak giderek sağlık sorunu bulunan vatandaşlara müdahale ediyorlar. Ayrıca diyaliz hastaları da ikametlerinden alınarak hastanelere götürülüyor.

Vatandaşların ise hasar gören eşyalarını kurtarmaya çalışıyorlar.Selden en çok zarar gören yerlerden biri olan Veliköy'e ise hala kara ulaşımı sağlanamıyor. Kara Kuvvetleri'ne ait 4 adet Skorsky Helikopter'le mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları sürerken, ulaşım sağalanamayan yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine de havadan erzak yardımı yapılıyor.

Bu arada hastanelerde tedavi altında olan ve heyelan nedeniyle yaralanan 6 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.