GENÇAĞA KARAFAZLI SERBEST BIRAKILDI

Suç örgütü kurdukları iddiasıyla yargılanan, aralarında gazeteci Gençağa Karafazlı`nın da bulunduğu 5 tutuklu sanıktan 4`ü tahliye edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuklu sanıklar gazeteci Gençağa Karafazlı ile Mustafa Karafazlı, Deniz Karafazlı, Cemil Yılmaz, Mahmut Yılmaz ve tutuksuz sanıklar Ahmet Akyıldız, Tacettin Erbaş, Tarık Yılmaz, Bahadır Karaca, Hasan Yılmaz, Ahmet Karafazlı, Birkan Karafazlı, Selçuk Nalkıran, Hüseyin Yılmaz, Mesut Canıbeyaz, Fatih Beyazoğlu hazır bulundu, tutuksuz sanık Sait Civelek ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, "örgüt kurma ve örgüt lideri olma" iddiasıyla yargılanan Mustafa Karafazlı, savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, çay fabrikası işlettiğini ve hasımlarından dolayı iş yerinde silah bulundurduğunu, bunun örgüt kurmayla alakası olmayacağını söyledi. Karafazlı, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Suç örgütü kurmak ve örgütün yöneticisi olmak iddiasıyla yargılanan gazeteci Gençağa Karafazlı ise savunmasında, 410 gündür cezaevinde yattığını ve gazeteci-örgüt üyesi ilişkilendirilmesinden dolayı utandığını belirterek, "25 yıldan beri gazetecilik yapıyorum. Ulusal bir kanalın Rize`de temsilcisiyim. İddianamedeki suçlamalarla alakam yok. İddia edilen örgütle alakalı bana ilişkin herhangi bir kanıt da dosyada yer almıyor. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gençağa Karafazlı, Mustafa Karafazlı, Cemil Yılmaz ve Mahmut Yılmaz`ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, Deniz Karafazlı`nın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 30 Eylüle erteledi.

Davayı takip etmek için Ankara`dan Erzurum`a gelen İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, tahliye kararına sevindiklerini belirterek, "Karafazlı 20 yılı aşkın süredir Rize`de gazetecilik yapıyor. Tahliyeye ailesiyle birlikte ben de çok sevindim" dedi.

Sanıklar, Rize`de "Suç örgütü kurma, örgüte üye olma, mala zarar verme ve uyuşturucu ticareti yapma" suçlamasıyla yargılanıyor.