DÜNYANIN EN UZUN BURUNLU ADAMI DERTLİ

Burnuna sahip çıkılmadığını ve dizilerde, filmlerde oynamak istediğini söyleyen Mehmet Özyürek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın da kendisine sahip çıkmasını istedi.

Benzerine pek rastlanmayan 8.8 santimetrelik burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı`nın 2011 yılı baskısında da, "Dünyanın en uzun burunlu adamı" unvanı ile yer alan Artvinli Mehmet Özyürek, uzun burnuyla Türkiye`yi dünyada en iyi şekilde temsil ettiğini ancak dünyada ilgi gören burnunun Türkiye`de aynı ilgiyi görmediğini söyledi.

Önce Rize`de birinci oldu, sonra Guinness`e girdiRize`de yayın yapan Çay TV`nin 1998 ve 2000 yıllarında düzenlediği "Uluslararası Uzun Burun Şampiyonası"nda üst üste birinci olan ve 8,8 santimetrelik burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı`na da giren 61 yaşındaki Özyürek, bu unvanını sürdürdü ve kitabın 2011 yılı baskısında da yer aldı.

Özyürek`in önceki gün piyasaya sürülen Guinness Dünya Rekorlar Kitabı`nda rekortmen burnunun büyüklüğünün daha iyi algılanması için, cepheden ve profilden fotoğrafları yayınlandı. Kitabın 2011 baskısında yer alacak fotoğrafların çekimi için bir süre önce İtalya`ya gittiğini anlatan Özyürek, uzun burnu ile Türkiye`yi dünyada temsil ettiğini anlattı, burnunun Türkiye`de aynı ilgiyi görmediğinden yakındı.

"Burnumum hakkını istiyorum!"

Dizi ve sinema filmlerinde oynamayı istediğini ifade Özyürek, "Yıllar önce dünyanın en uzun burunlu adamı seçildim. Yıllar sonra da rakip çıkmayınca unvanım sürüyor. 2011 Guinness Rekorlar Kitabı baskısında ünvanımın sürdüğü tescillendi. Kolay kolay bana rakip çıkacak gibi de görünmüyor. Uzun burnumla Türkiye`yi dünyada temsil ediyorum. Ancak ülkemde yeterli ilgiyi göremiyorum. Ben dizilerde ve sinema filmlerinde rol almak istiyorum. Karadeniz dizileri yapılıyor. Buralarda değerlendirilebilirim. Burnumum hakkını istiyorum. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay`dan yardım istiyorum. Uzun burnumla Türkiye`yi dünyaya tanıttım. Bakanımızdan ilgi bekliyorum" dedi.