DÖVME STANTININ KAPATILIŞ NEDENİ AÇIKLANDI

Rize'de Deniz Caddesi üzerinde açılan 4. Sektörel Rize Fuarında kurulan dövme stantının geçtiğimiz günlerde kapatılmasıyla ilgili yapılan habere, fuar yetkilileri ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından yanıt geldi.

Deniz Caddesi üzerinde kurulan ve bir çok firmanın ürünlerini sergileyebildiği 4. Sektörel Rize Fuarında, bir grup üniversiteli öğrenci tarafından açılan dövme, piercing ve takı stantının Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından kaldırıldığıyla ilgili sitemizde de yer verdiğimiz habere, fuar yetkililerinden ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından cevap geldi.

Yapılan haberde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi Vural Ekmekçi tarafından kiralanan stantın kapatılma nedeni olarak, arkadaşlarıyla birlikte dövme yapan gençlerin, stant alanında çevreye rahatsızlık verdikleri, insanlarla tartıştıkları, yüksek sesle konuştukları ve fuar alanı dışındaki yaya kaldırımı üzerine sandalye koyarak oturup insanların geçişlerini engelledikleri gerekçe gösterildi.

Açıklamada Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile özel firma yetkililerine şikayet edilen gençlerin, fuar alanında inceleme yapan zabıta ekipleri tarafından uyarıldığı ve şikayetlerin artması üzerine stantın kapatıldığı belirtiliyor.

Fuar organizasyonunu gerçekleştiren ajans organizatörü Hakan Güven yaptığı açıklamada, fuarın kendileri tarafından yapıldığını belirterek “Fuar öncesi firmalarla sözleşme imzalıyoruz. Fuarın genel kurallarına herkes uymalı, bu arkadaşlara bir farklılık olsun diye özellikle stant verdik. Ama bu arkadaşlar bizim de birçok kez uyarmamıza rağmen çevreye rahatsızlık vermeye başladı. Vatandaşlar bu arkadaşları sözlü ve yazılı olarak Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bir çok kez şikayet etti. Artan şikayetler ve kendi gözlemlerimiz sonucunda fuarın genel kurallarına uymadıklarını gördüğümüz arkadaşlardan stantlarını boşaltmalarını istedik.” diye konuştu.

Haberde ayrıca Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın da açıklamasına yer verildi. Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Bakırcı, “Bizim dövmecilere karşı olmamız söz konusu değil. Orada onların olması bir farklılıktı, güzeldi. Biz bu tür etkinlikleri destekleriz. Ancak haklarında Zabıta’ya çok şikayet gelmiş. Bizimle alakalı değil, özel firma yetkilileri de böyle uygun görmüş, orayı boşaltmış. Rize’de rahatsız olanlarda şikayet etmiş olabilir. Bunu bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

DÜKKANLAR NEDEN KAPANDI?