ÇOCUKLUK ARKADAŞLARI RİZESPOR'DA BULUŞTU

Çocukluk arkadaşı olarak aynı mahallede büyüyen Mithat ve Mehmet Al, profesyonel olarak ilk kez Rizespor'da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yeşil-Mavili takımın başarılı futbolcusu Mithat Yaşar, kendisinden 3 yaş büyük olan çocukluk arkadaşı Mehmet Al ile Rizespor’da bir araya geldi.

Manisa’da aynı mahalleden arkadaş olan Mithat ve Mehmet, Turgutlu Anadolu lisesi ortaokulunda okudular. İlk kez okulun takımında bir araya gelen çocukluk arkadaşları Türkiye üçüncüsü olurken Mehmet takımın kaptanlığını yapmaktaydı. Çocuk yaşlardayken hem ortaokulda hem de Turgutlu amatör takımında bir arada oynayan ikilinin yolları daha sonra ayrıldı. Çocukluk arkadaşları olan Mithat ve Mehmet’in yolları yıllar sonra Rizespor’da kesişti. Yeni sezonda Yeşil-Mavili takımın başarısı için mücadele edecek olan ikili aynı odayı paylaşıyorlar ve biran olsun bir birlerinden ayrılmıyorlar.

Daha da Mutlu OldumAynı mahallede büyüyüp çocukken aynı takımda oynayıp kaptanlığını yaptığı Mehmet Al ile Rizespor’da oynayacak olmanın heyecanı içinde olduğunu ifade eden Mithat, “Bu benim için çok güzel bir duygu. Zaten Rize’de mutluydum. Mehmet gelmesiyle daha da mutlu oldum. Benim için her şey çok güzel geçiyor” dedi.

Yeni sezonda iyi bir Rizespor olacağının da alını çizen Mithat, “Rizespor’un son yıllarda yaptığı transfer politikaları hep isim üstüne oldu. Bunda da başarılı olunmadı. Geçen sezonda bunun hayal kırıklığını yaşadık. Bireysel olarak iyi oyuncular vardı ama bunu sahaya yansıtamadığımızdan üzüntüsünü ve handikabını yaşadık. Şimdi yönetim farklı bir transfer politikası uyguluyor. Rizespor’a severek isteyerek gelen futbolcular alınıyor. Buda başarıyı getirecek” dedi.

İyi İşler Yapacağız

Çocukluk arkadaşı Mithat Yaşar ile yıllar sonra Rizespor’da mücadele edecek olan Mehmet Al ise şunları söyledi: “Mithat benim kardeşim. Birlikte büyüdük ve hala ailece görüşüyoruz. Ortaokul takımında benden küçük olmasına rağmen inanılmaz işler yapıyordu. Dikkat çeken ve bizim içim önemli biriydi. Bizim maskotumuz gibiydi. Çocukluğumuzdan gelen arkadaşlığımız bugün devam ediyor. Şimdi ise ilk kez profesyonel bir takımda beraberiz. Bunun mutluluğu bende çok ayrı. Rizespor gibi önemli bir kulüpte beraber oynayacağız. Buda bizim için bir avantaj” dedi.

Rizespor’da çok iyi bir ortamın olduğuna da dikkat çeken Mehmet Al, “Takım olarak taraftarımız için çok güzel şeyler yapacağız. Zaten herkes birbirini çok yakından tanıyor” şeklinde ifadeler kullandı.