CHP RİZE İL BAŞKANLIĞINA YENİDEN ASLANKAYA SEÇİLDİ

CHP Rize il kongresi yapıldı.107 delegenin oy kullandığı seçimde Aslankaya tekrar Başkanlığa seçildi.

CHP Rize olağan İl Kongresi yapıldı. İsmail Kahraman Kültür merkezinde yapılan kongreye 107 delege oy kullandı. İki adayın yarıştığı ve bir oyun boş çıktığı kongrede Aslankaya 56 oy alarak başkanlığa yeniden seçildi. Diğer aday Niyazi Seferoğlu 50 oy aldı.

CHP Rize İl Kongresine davetli olarak parti meclisi üyesi Hüseyin Karakay, CHP Artvin İl başkanı Uğur Bayraktutan eski il başkanlarından Erol Koyuncu katıldı.

Çeşitli katılımcıların konuştuğu kongrede Başkan adayı Niyazi Seferoğlu seçimden önce yaptığı konuşmada “Kongre sonrası il başkanı olduğum zaman Rize’de yeni bir CHP yi yaratmanın meşgalesi içerisinde olacağız. Bizim derdimiz CHP’dir Sayın Aslankaya başkanlığında partimiz her yapılan seçimde eridi. Maalesef son seçimde Rize’de 4. parti durumuna düştük. Biz iddialıyız, eğer CHP delegesi bizi seçerse Rize’den milletvekili çıkartma planı yapıyoruz. Göreve gelir gelmez sivil toplum örgütleri ile el ele vererek Rize’nin sorunlarına sahip çıkacağız Yapılacak ilk genel seçimde eğer milletvekili çıkartamazsak biz yapamadık deyip görevi arkamızdan gelenlere bırakırız” dedi.

Başkanlığa seçilen Mehmet Aslankaya ise yaptığı konuşmada Seçimlerin CHP’yi daha da güçlendireceğini belirterek, “Evet 1983 ten sonra CHP Rize’den milletvekili çıkartamamıştır. Bunun tek sorumlusu biz değiliz. 12 eylül cuntası o dönemde aydınları cezaevine tıkarak Rize’nin önünü kapamıştır” dedi.

Aslankaya Türkiye’nin bir Kürt meselesi olmadığını da belirterek Rize’de 2 bin Kürt vatandaşımız yaşıyor. Rizeli hiçbir vatandaşın bu Kürt arkadaşlarımızla bir sorunu olmamış, hatta kız alıp kız vermişiz. Kürt sorununu yaratanlar Ortadoğu’da bir Kürt devleti kurup Ortadoğu’ yu karıştırmak isteyen emperyalist güçlerdir. AKP’de bu güçlere alet olmaktadır” dedi.

Yapılan seçim sonunda başkanlığı kazanan Mehmet Aslankaya’ nin listesi şu isimlerden oluştu. Hatice Danışma, İsmail Durmuş, Filiz Gül, Mustafa Hut, Meral İşçeviren, Tahsin Kanbur, G.Filiz Kulaksızoğlu, Yunus Özdemir, İbrahim Sabuncu, Hüseyin Sakal, Cengiz Şafak, İlyas Şişman, Ayhan Tavukçuoğlu, İ.Hakki Yıldırım.