CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU RİZE'DE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel (CHP) Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize'de yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen bir miting düzenledi. Kılıçdaroğlu, çay bahçesine girerek çay da topladı.

Rize’ye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra parti otobüsüyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına geldi.

Burada partililerin “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, Çaykur Rizespor atkısı takarak partililere seslendi. Rize’ye daha önce de bir çok kez geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, bundan sonra inşallah Başbakan olarak geleceğini söyledi.

Rize'den Hak ettiğimiz oyu alamadık

Rize'den hak ettikleri oyu alamadıklarını ve kabahatin kendilerinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gelmedik... konuşmadık... sohbet etmedik... derdinizi dinlemedik... Onun için geldim ve sizinle daha fazla beraber olacağım. Daha fazla dertlerinizi dinleyeceğiz. Ve söz veriyorum, sizin temsilciniz olarak sizin sorunlarınızı her ortamda dile getireceğim." dedi.



Recep bey’i Rizeliler şikayet etmeye geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siyasette inançlarla ve etnik kimlikle uğraşmayacağız. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. 8 yılda ne oldu. Sıfır terörle devraldılar, şimdi kan gövdeyi götürüyor. Biz şikayet edince de, bize tepki gösteriyorlar. Ne yapalım vatandaşın derdini dile getirmeyelim mi?. Milleti ayrıştırdılar, böldüler buna da açılım dediler. Ne oldu, nereye geldi Türkiye, Biz size söz veriyoruz terörü bitireceğiz. Çünkü en büyük gücümüz halkımızdır, halkımızdan güç alıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin dörtte birinde kaçak çay işlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kaçak çay işi yol geçen hanına döndü. Size çayın başkentinden söz veriyorum. Kaçak çaya izin vermeyeceğiz. Milli ürün yapacağız. Türkiye’nin dörtte birinde kaçak çay içiliyor. Kaçak çayla ilgili bu hükümet ne yaptı. Kaçak çaya hayır diyeceğiz. Kaçak çayı imha edeceğiz ve izin verilmeyecektir. ÇAYKUR çay üreticisinin olacaktır, kara gün dostu olacaktır. Bunu yapacağız. Kaçak çaya izin vererek toplanan kaçak çayı tekrar piyasaya sürerek üreticinin alın terini çalıyorlar. Buna izin verecek miyiz?. Ulusal Çay konseyi diye bir şey kuruldu. Başında da AK Partili bir vekil var. Siz bu vekili tanıyorsunuz değil mi?. O milletvekili yurt dışından çay getirip pazarladı, çöplerini ihraç etti. Bu bir hayali ihracattır. Dosyası var. Çay bu bölgenin stratejik ürünüdür. Bu bölgedeki insanlar çayla geçiniyor. Yan gelip yatmıyorlar. Çoluk çocuk, erkek kadın çalışıyor, üretiyorlar. Fakat siz onların hakkını vermiyorsunuz. Recep bey’e sesleniyorum. Çay üreticisine sahip çok, yoksa çay üreticisi CHP’ ye sahip çıkacaktır.” dedi.