Çayelispor ve Rize Özel İdarespor 2. devreye başlıyor

BAL'da ikinci devre başlıyor. 10. Grupta mücadele eden Çayelispor, sahasında Doğubayazıt Futbol Kulübü'nü konuk edecek, Rize Özel İdarespor ise Kars 36spor deplasmanına konuk olacak.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Smart Holding Çayelispor, Pazar günü oynayacağı ligin ikinci devresinin ilk maçında sahasında Doğubayazıt Futbol Kulübü’nü konuk edecek.

28 puanlı iki ekibin mücadelesi aynı zamanda 3. Lig biletini almak için önem teşkil ediyor. Ligin ilk devresinde rakibine 4-1 mağlup olan Çayelispor, çıkacağı bu önemli maçtan 3 puan alarak rakibiyle puan farkını açmak ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyor.

Sezona Mikail Üzümcü teknik direktörlüğünde başlayan ve ilk 3 haftada sadece 3 puan toplayarak Üzümcü ile yollarını ayıran Çayeli ekibi, 4. Haftadan itibaren takımın başına Pazarspor’u iki kez 3. Ligden 2. Lige yükselten başarılı teknik direktör Şevki Tonyalı’yı getirmişti.

Tonyalı ile 4. Haftadan itibaren oynadığı 9 maçta bir beraberlik ve 8 galibiyet alarak 25 puan toplayan Çayelispor, zorlu ikinci devrede başta Ağrı ekibi Doğubayazıt olmak üzere Giresun ekibi 1926 Bulancakspor, Trabzon ekibi Kireçhanespor ve Serhat Ardahanspor takımlarını kayıpsız geçerse 3. Lig biletini garantileyebilecek.

Çayelispor’un Doğubayazıt ekibiyle oynayacağı karşılaşma Pazar günü saat 13.00’da Çayeli İlçe Stadında oynanacak.

Rize Özel İdarespor kümede kalma mücadelesi verecek

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Rize Özel İdarespor, ligin ikinci devresinde kümede kalma mücadelesi verecek.

Sezon başında TFF tarafından değiştirilen statü gereği eğer Çayelispor şampiyon olur ve Özel İdare de ligi son iki sırada tamamlamazsa kümede kalacak, ancak Çayelispor şampiyon olamazsa Özel İdare ekibi son iki de kalmasa da küme düşecek ve Rize Süper Amatör Ligi şampiyonu direk BAL’a yükselecek. Play-Out karşılaşmasının kaldırıldığı bu sezonda Rize Özel İdarespor’un kaderi Çayelispor’un şampiyon olmasına ve ligi son iki sıra haricinde bir yerde tamamlamasına bağlı bulunuyor.

İlk devreyi 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi ile 9 puan toplayıp 11’inci sırada tamamlayan Rize Özel İdarespor’un, küme potasına girmemek için Bayburt Belediyespor ekibiyle arasında 1 puan bulunuyor.

Sezona mütevazi bir bütçeyle başlayan ve alt yapısında görevli Ali Saklangıç’ı takımın başına getiren Özel İdarespor, son 3 hafta kala ise takımın başına yine alt yapı hocalarından Ömer Kocapir’i getirdi.

Devre arasında takımdan sezon başı transferlerinden Adem Kaba, İsmail Can Taşkıran, Beytullah Yanbay, Mehmet Aksel Karadağ, Enes Bayram Bahadır ve Nazım Berat Karaali ile yollarını ayıran Rize Özel İdarespor ekibi Çayelispor’dan stoper Muhittin Orhan Tüylü ve sol kanat Rıza Berktaş ile stoper Ümit Yılmaz ve Rizespor alt yapısında yetişmiş genç sağ bek Doğukan Tüfekçi’yi kadrosuna dahil etti.

İlk devre oynadığı 5 maçtan da 1-0’lık yenilgilerle sahadan ayrılan Rize Özel İdarespor, Pazar günü saat 13.00’da deplasmanda oynayacağı ikinci devrenin ilk maçında 16 puanlı Kars 36spor ekibinin konuğu olacak. Özel İdare ekibi ilk devre sahasında konuk ettiği rakibine 1-0 mağlup olmuştu.