Çayelispor lideri devirdi lider oldu

BAL ekibi Çayelispor, sahasında konuk ettiği averaj farkıyla lider Doğubayazıt FK'yı 2-1 mağlup ederek hem liderlik koltuğuna yeniden oturdu, hem de şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puan aldı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup'ta ikinci devre 14. Hafta maçlarıyla başladı. Yeşil-Beyazlı Smart Holding Çayelispor, ligin ilk devresinde 4-1 mağlup olduğu Ağrı ekibi Doğubayazıt Futbol Kulübü'nü sahasında konuk etti.

İlk devreyi 28'er puanla tamamlayan iki ekibin Şampiyonluk mücadelesinde çıktııkları bu önemli maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. 29'uncu dakikada Çayeli ekibi kazandığı penaltı şansını Halil İbrahim Cenik'in ayağından gole çevirerek 1-0 öne geçti. 6 dakika uzatmanın gösterildiği maçın 45+5'inci dakikasında konuk Doğubayazıt ekibi Barış Hüseyin Söz'ün golü ile beraberliği sağladı. İkinci yarıda Çayeli ekibine hem 3 puanı hem de liderliği getiren golü 65'inci dakikada Nevres Demir kaydetti. Çaykur Rizespor alt yapısında yetişen Doğukan Karafazlıoğlu ve Enes Türüt de Ağrı ekibinde forma giyen isimler oldular.

İlk devrenin son haftasında liderliği averaj farkıyla Doğubayazıt'a kaptıran Çayelispor, Şampiyonluk yolunda direk rakibi olan Ağrı ekibine karşı aldığı galibiyetle puanını 31'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Doğubayazıt ekibi ise 28 puanda kaldı.

Çayelispor, 11 Şubat Pazar günü saat 13.00'da oynayacağı 15. Hafta maçında Gümüşhane deplasmanında Kelkitgücüspor'un konuğu olacak. Ligde henüz puanı bulunmayan ve son sırada yer alan Kelkit ekibi, ilk devre Çayelispor'a Rize'de 6-0 mağlup olmuştu.