ÇAYELİ'NDE ŞARBON ŞÜPHESİ: 1 ÖLÜ

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli Köyü Topkaya Mahallesi'nde şarbon yüzünden bir kişi hayatını kaybetti. Köy halkı tedirginlik yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre Çayeli İlçesi Madenli Köyü'ne bağlı Topkaya Mahallesi'nde şarbon salgını yüzünden Bekir Mertoğlu (71) isimli vatandaş hayatını kaybetti.

Ölen Bekir Mertoğlu'nun yeğeninden aldığımız bilgiye göre, 1 hafta önce inek kesen Mertoğlu'nun et parçalarken eline kemik battı. Aynı zamanda diyaliz hastası olan Mertoğlu'nun kısa zamanda elinin şişmesi üzerine Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı ve burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen Mertoğlu'nun şarbon nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Amcasını kaybeden Bekir Mertoğlu, son 1 haftadır köyde hayvan ölümlerinin meydana geldiğini ve en son bir dananın öldüğünü belirtti.

Öte yandan sinek ısırması nedeniyle kolu şişen 6 yaşındaki Bünyamin Yetimoğlu isimli çocuğun da yine şarbon teşhisi ile Samsun'a sevk edildiği ve oradan da İstanbul'a nakledildiği belirtildi.

Veterinerin köye geldiğini ve tahlil için numuneler aldıklarını belirten Bekiroğlu, "Hepimiz tedirginiz. Bize köyden çıkmayın dediler ama burada gelenimiz gidenimiz çok oluyor. Şarbon önemli bir hastalık ve 1 haftadır bu kadar ölüm olmasına ve bildirmemize rağmen henüz yetkililerden gelen giden yok" şeklinde konuştu.

Mertoğlu son olarak, yeğeninin de vucudunda şişikler meydana geldiğini, kusma ve ateş nedeniyle hastaneye kaldıracaklarını belirterek, bu şekilde köyde onlarca insanın olduğunu söyledi.

Turgay Ayhan / 53HaberMerkezi

ÇAYELİ'NDEKİ ŞARBON ŞÜPHESİ İNCELENİYOR

ÖLÜM BELGESİ'NE GÖRE SEBEP ŞARBON!