Çay Kanununun çıkmasını engellemek Çay üreticisine ihanet değil midir?

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çay Kanunu Tekliflerini Mecliste reddeden Cumhur İttifakı için "Kendiniz çıkarmıyorsunuz, çıkartılmasına da izin vermiyorsunuz." serzenişinde bulundu.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu (İstanbul), Uğur Bayraktutan (Artvin), Ahmet Kaya (Trabzon) ve Necati Tığlı (Giresun) tarafından hazırlanıp 05 Nisan Salı günü meclise sunulan Çay Kanunu teklifinin İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tarafından mecliste okunduktan sonra yapılan oylama sonucunda mecliste bulunan AK Parti Rize Milletvekili ve diğer AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla red edildiğini söyledi.

İki yıldır çay üreticilerinin sorunlarına çözüm bulmak adına ortak bir kanun teklifi hazırlanması çağrısında bulunduklarını, ancak buna yanaşılmadığını hatırlatan Deniz, kendilerinin hazırlayıp meclise sundukları teklifin ise reddedilmesinin en üzücü yanının red oyu kullanan milletvekillerinden birinin AK Parti Rize Milletvekili olması olduğunu söyledi.

Kendilerinin bir çay kanunu çıkarmadığını ve çıkartılmasına da izin vermediklerini söyleyn Deniz, "Cumhur ittifakı ortakları olan AKP ve MHP'ye Rize Kamuoyu önünde soruyoruz; Çay Kanununun hangi maddelerine karşısınız? Hangi maddeleri kabul etmiyorsunuz? Çay Kanununun çıkmasını neden engellediniz ve engellemeye de devam ediyorsunuz? Sonuçta AKP ve MHP Çay Kanununun çıkmasını engelleyerek Çay Üreticisinin yoksullaşmasına, emeğinin sömürülmesine ve Çayda sömürüye devam demiştir. Çay Kanununun çıkmasını engellemek Çay üreticisine ihanet değil midir? Siz bu Çay Kanununun nesine karşısınız?" dedi.

İlgili Haberler

AK Parti ve MHP Çay Kanunu Teklifini yine reddetti