BASIN AÇIKLAMASI COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

Rize Liseliler yaptıkları basın açıklamasında ağızlarını bantla kapatmak suretiyle tepkilerini dile getirdi!

Haber: Turgay Ayhan

Rize Lisesi öğrencileri Rize Lisesi’nin yıkılıp yerine yapılacak olan okulun bir türlü bitirilememesi karşısında tepkilerini basın açıklaması yaparak dile getirdi.

Yıkılan Rize Lisesi Binası önünde biriken Rize Liseli öğrenciler okulun bir türlü bitirilememesi karşısındaki tepkilerini ağızlarını kırmızı bantla kapatarak dile getirdi.

Basın açıklaması yapılmadan önce, yapılmakta olan Ali Metin Kazancı Lisesi inşaatında bulunan işçilerin inşaat’ta oturmaları ve pencerelerden basın açıklaması yapacak olan öğrencileri izlemeleri de dikkatlerden kaçmadı.



Basın açıklamasını yapan Rize Lisesi Öğrencilerinden Yavuz Selim Taşçıoğlu yapmış olduğu basın açıklamasında, öğrenci ve Rize Lisesi mezunları olarak toplanma amaçlarının, 100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve sadece Rize’nin değil Türkiye’nin de en eski okullarından biri olan Tarihi Rize Lisesi binasının yıkıldıktan sonra yerine yapılacak olan Lisenin zamanında bitirilmemesi hususunu kamuoyuyla paylaşmak olduğunu ifade etti.

Rize’nin hafıza ve hatıralarına da sahip çıkmak ve Rize’nin değerlerini korumakla kendilerini yükümlü saydıklarını ifade ederek; “Bizler Rize Liseli olarak, Ağustos 2008’de bitirileceği söylenen fakat halen daha inşa halinde olup tamamlanamayan okulumuzun biran evvel tamamlanmasını istiyoruz.  Liseyi yeniden yaptıran sayın Kazancı’ya büyük şükran borçluyuz ancak bu şehrin adını taşıyan tek okul Rize Lisesi’dir. Adı asla değiştirilemez.” dedi.



Eğitimde eşitlik esasının ilke olduğunu bildiklerini ve Üniversite Sınavlarına hazırlanırken de diğer Liselerle aynı şartlarda eğitim almış öğrenciler olarak geleceklerini garanti altına almak istediklerini vurgulayan Taşçıoğlu, Bahçesi bile olmayan yıkılmaya yüz tutmuş, atıl durumda bir blokta eğitim görmeye çalıştıklarını söyledi.

Rize liseli öğrenciler olarak almış oldukları Rize Lisesi terbiyesiyle hep sustuklarını ama Liselerinin yapımı bitene ve okullarının adının değişmediğini görene kadar susmayacaklarını da vurgulayan Taşçıoğlu Toplamış oldukları 4 bin 500 İmzayı en kısa sürede Başbakana ve Cumhurbaşkanına göndereceklerini ifade etti.



Basın Açıklamasının hemen ardından ağızlarına yapıştırdıkları bantları koparan Rize Lisesi Öğrencileri hep birlikte, “Yüz Yıllık Okul Tarih Olamaz”, “Okulumuzu Geri İstiyoruz” şeklinde sloganlar atarak basın açıklamalarını sonlandırdılar.

Rize Lisesi öğrencilerinden eylem

RİZE LİSELİLER MEYDANA İNDİ

RİZE LİSESİ, KURULUŞUNUN 100. YILINDA TARİH OLUYOR!

RİZE LİSESİ HAPİSHANESİ

İKİ FARKLI OKUL; İKİ FARKLI İNSAN