Ayder Yaylası'nda Asayiş Berkemal

Ayder Yaylası'nda düzenlenen Kardan Adam Şenliği'nde Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde hiçbir sorun yaşanmadı.

27-28 Ocak tarihleri arasında Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası’nda bu yıl 16.’sı düzenlenen Kardan Adam Şenliği’nde Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemlerini sıkı tuttu.

İki gün süren festivalde yaylaya 3 bin 741 araç giriş yaparken yaklaşık 38 bin vatandaş şenliklere katıldı. Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından festival süresince alınan güvenlik tedbirleri sonucu herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan festival tamamlandı.

Öte yandan Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla suç ve suçlularla mücadele için kararlılıkla devam ettirdiği çalışmalar kapsamında 22-28 Ocak tarihleri arasında yapılan aramalarda 1 adet kaçak silah, 1 adet bıçak ve 2 gram kubar esrar yakalanırken çeşitli suçlardan aranan 36 kişi yakalandı ve bu kişilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.