ARZU ERBAŞ'IN CENAZESİ RİZE'YE GETİRİLDİ

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Türk iş kadını 33 yaşındaki Arzu Erbaş Çakmakçı'nın cenazesi memleketi Rize'ye getirildi.

Hollanda'dan, Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla saat 22.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen Çakmakçı'nın cenazesi, buradan da yine THY'ye ait tarifeli uçakla saat 01.20 sularında Trabzon Havaalanı'na getirildi.

Eşi Hakkı Çakmakçı'nın da bulunduğu uçakla getirilen Arzu Çakmakçı'nın cenazesi, ailesi ve sevenleri tarafından gözyaşları arasında karşılandı. Naaşın cenaze aracına alınması sırasında, tabuta sarılan baba Mustafa Erbaş, gözyaşlarına boğuldu. Erbaş ailesini, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Eşi Hakkı Çakmakçı'nın da bulunduğu uçakla getirilen Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesini burada babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ile ağabeyi Mehmet Erbaş ve çok sayıda kalabalık gözyaşları arasında karşıladı. Cenazenin Havalimanından alınıp Diyanet Vakfına ait nakil aracına konması sırasında tabuta sarılan baba Mustafa Erbaş, “Ben seni böylemi karşılayacaktım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Arzu Erbaş Çakmakçı'nın babası Mustafa Erbaş, yaptığı açıklamada, daha önceleri birçok kez mutluluk içerisinde karşıladığı kızı Arzu'yu bu defa son kez ve hüzünlü bir şekilde karşıladığını söyledi. Gözyaşları arasında, kızının Hollanda'da ve Türkiye'de çok sayıda insana yardım ettiğini, bu cinayetin neden işlendiğine bir anlam veremediğini söyleyen acılı baba, Türk ve Hollandalı yetkililerden kızının katil ya da katillerinin bir an önce bulunmasını istedi.

Mustafa Erbaş, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini arayarak taziyelerini bildirdiğini, olayla ilgili bilgi aldığını ve konunun takipçisi olacaklarını söylediğini belirtti. Cenaze daha sonra önlerinde Türk bayrağı ve siyah kurdele bulunan yaklaşık 40 araçlık konvoyla Rize’ye getirildi.Bu arada Çamlıbel Mahallesi’ndeki cenaze evinin önüne Türk bayrağı asıldı. Cenazenin eve getirilişi sırasında ise yakınları gözyaşlarına boğuldu.

RİZELİ İŞ KADINI AMSTERDAM'DA ÖLDÜRÜLDÜ