ARDEŞEN'DE İLAÇ İÇİNDEN KIL ÇIKTI

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, diş ağrısı nedeniyle hastaneye giden Mustafa Navdar isimli vatandaş, reçetesinde yazan ilacı alarak eve geldiğinde tabletten çıkan kıl ile şok oldu.

Yazar, Osman Yazıcı'nın kaleme aldığı yazısına göre, tatil için geldiği Rize'nin Ardeşen ilçesinde Mustafa Navdar isimli hemşerisinin diş ağrısından dolayı aldığı ilacın içinden kıl çıktı.

Diş ağrısından dolayı Ardeşen'de hastaneye giden ve nöbetçi doktor tarafından kendisine LARGOPEN Amoksilin (1g) adlı ilaç verilen Mustafa Navdar, eczaneden aldığı ilacın 8 tabletini içtikten sonra dokuzuncuyu açtığında tabletin içine gömülmüş ve yarısı dışarıda durun kıl ile karşılaşır.

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş Firmasına ait ilaç ile eczaneye giderek firmanın bölge temsilcileriyle irtibata geçen Navdar, avukata da danışarak firmaya karşı dava açmaya karar verir. Firma temsilcileri ile yaptığı görüşmeler sonucu davadan bir sonuç alamayacağını düşünen Navdar, konuyu Uğur Dündar başta olmak üzere bir çok basın kuruluşunun bilgisine sunar.

Söz konusu firmanın; Trabzon Bölge temsilciliğinden iki kişinin Ardeşen'e gelerek Mustafa Navbar ile görüştüğünü ve ilacın kendilerine teslim edilmesi karşılığında gereken herşeyin yapılacağını belirttiklerini ifade eden Osman Yazıcı, firma tarafından delillerin yok edilmek istendiğini yazısında belirterek, "İlaç artık bende. Çelik kasama koydum ve ulusaldaki meslektaşlarıma vereceğim. Yayınlamalarını sağlayacağım. Gerek siyasetçilere, gerekse bürokrat dostlarıma yeri geldiğinde anlatacağım. Bölgedeki hemşerilerim de ilaç alırken, kullanırlarken dikkat etmelerinde fayda var. Bu olay Avrupa’da olmuş olsaydı kim bilir neler olurdu." ifadelerine yer verdi.

53habermerkezi