ALMANYA'DAKİ CİNAYETTE KATİL RİZELİ ÇIKTI

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Rizeli Orhan Yıldırım (53), birlikte yaşadığı Kahramanmaraşlı Ahmet Kaya'yı (50) öldürdüğünü itiraf etti.

Hamburg kentinde bıçakla ağır yaralı olarak bulunan ve Hamburg Asklepios Kliniğinde tedavi görerek hayati tehlikeyi atlatan Rizeli Orhan Yıldırım, polise verdiği yazılı ifadesinde, ev arkadaşı Kaya'yı öldürdüğünü ve ceset parçalarını Bucholz'daki Rütgerstrasse sokağı ve Harburg tren istasyonu civarına bıraktığını belirtti.

Yıldırım'ın, olaydan önce Bucholz polisine giderek, öldürüleceği endişesiyle polisten koruma talebinde bulunduğu ve Türkiye'ye kesin dönüş yapmak istediği bildirildi.

Kaya'nın Köln'de yaşayan oğlu Zeki Kaya, Hamburg Alsterdorf Emniyet Müdürlüğüne, DNA örneği vermek üzere çağrıldığını söyledi. Zeki Kaya, ceset parçalarının hala babasına ait olduğuna inanamadığını ve birkaç gün daha beklemek istediğini kaydetti.

Öldürülen Ahmet Kaya'nın akrabası Hacı Donat ve Hacı Kaya da maktulun çok sakin biri olduğunu, kimseyi incitmediğini belirterek, böyle bir olayın yaşanmasından çok üzgün olduklarını ifade etti.